Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
22 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[Yess]
[ABN AMRO]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Compu'Train]
[CMG]
[BOL]
[Euromatch/Brunel]

Brinkorst: Boeren missen leiders

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, maandag

Minister Brinkhorst (Landbouw) heeft gisteren keihard uitgehaald naar de boerenleiders en met name voorzitter Wien van den Brink van de radicale Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV).

De D66-bewindsman hekelde in het tv-programma Buitenhof het gebrek aan leiderschap onder de boerenorganisaties. Volgens de bewindsman vinden zich onder hen een aantal "valse profeten en rattenvangers van Hamelen" die het nieuwe mestbeleid willen en wetens willen frustreren.

Brinkhorst stoort zich vooral aan het optreden van Van den Brink, maar vindt ook dat de andere boerenleiders zich met het beleid moeten gaan bezighouden.

Vooral de uitspraak van Van den Brink dat de reorganisatieplannen van Brinkhorst neer zouden komen op 'ethnische zuiveringen' is de bewindsman volstrekt in het verkeerde keelgat geschoten. De D66'er vindt dat hier vanuit de boerenorganisaties afkeurend op gereageerd had moeten worden.
'

Killer'
Brinkhorst haalde verder onder meer de plaatsing van vele honderden borden langs de snelweg met daarop de tekst 'Brinkhorst killer 10.000 varkensboeren' aan. "Ik snap niet waarom de boerenorganisaties niet massaal hebben gezegd: die borden kunnen niet."

Brinkhorst liet ook weten dat hij meer vernieuwers in de landbouw wil. Op dit moment loopt zo'n 20 procent van de boeren voorop met nieuwe ideeën, zei de minister. Hij wil dat dit aantal wordt verdubbeld.

Landbouworganisatie LTO-Nederland liet in een reactie weten zich niet aangesproken te voelen door de oproep van Brinkhorst om meer leiderschap in met name de varkenssector. Volgens LTO-voorzitter Doornbos heeft zijn organisatie wel degelijk publiekelijk afstand genomen van de borden die langs de rand van de snelweg zijn geplaatst.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.