Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Nuñez in de nesten

  BARCELONA, zaterdag

Jose Luis Nuñez wordt van alle kanten in het nauw gebracht. De steenrijke Barcelona-voorzitter is verwikkeld in een vergaand corruptieschandaal. Nuñez zou het op een akkoordje hebben gegooid met het voormalige hoofd van de Catalaanse belastingdienst, Jose Lucas Carrasco. In ruil voor ridicuul lage belastingaanslagen van zijn bedrijf en de club FC Barcelona, die enkele jaren lang voor niet meer dan ƒ15.000 werd aangeslagen, verkocht Nuñez aan de corrupte belastingchef negentien huizen en appartementen ver onder de marktprijs. Het hoofd van de belastingdienst incasseerde tussen 1994 en 1998 bovendien een bedrag van ruim ƒ1,3 miljoen in contanten wegens fiscale adviezen van zijn bedrijfje aan Nuñez.

De fiscale opsporingsdienst bracht de weinig frisse zaken aan het licht bij een diepgaand onderzoek naar Zwitserse bankrekeningen van verscheidene Spaanse belastinginspecteurs. Op die geheime rekeningen bleken bedragen te staan van ettelijke miljoenen Zwitserse franken, die de inspecteurs nooit van hun normale salaris bijeen hadden kunnen sparen.

Maar daarmee is de kous voor Nuñez nog niet af. Een Catalaans blad onthulde deze week met een overdaad aan feiten dat zes bestuursleden van Barcelona met instemming van Nuñez een zeer lucratieve handel drijven met hun eigen club. Nuñez heeft geruchten van die strekking altijd met klem ontkend.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.