Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
20 november 1999

 


[Qxl]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]

Kater in Maastricht voor Feyenoord

door Sieb Oostindie - MAASTRICHT, zaterdag

De Geusselt was gisteren heel lang heel stil, want Feyenoord liep bij MVV binnen de kortste keren uit naar een riante 0-3 voorsprong. Dat was in vroeger (lees: goede) tijden goed geweest voor een geheide driepunter. Maar Feyenoord is Feyenoord niet meer en de ploeg ging dan ook lelijk in de fout in Maastricht, waar de Rotterdammers zich in de tweede helft door de ontketende thuisploeg ouderwets lieten verrassen. De 3-3 betekent dat de landskampioen alweer zestien verliespunten op zijn rekening heeft staan. Een enorm gat met de kop in de KPN Telecompetitie is het gevolg en de titel kunnen ze in de Kuip dus voorlopig wel uit hun hoofd zetten.

Somalia (midden) wurmt zich langs MVV's Pim Moonen.

FOTO: HANS VAN TILBURG

Feyenoord is nog lang niet winterklaar en wacht nog een paar pittige weken voordat de ploeg onder de kerstboom kan gaan zitten. In Maastricht leek de thuisploeg de kampioen al snel op weg naar de zege te helpen. Maar Feyenoord dacht er na een snelle 0-3 voorsprong te makkelijk over, zag het enthousiaste maar zwakke MVV tot 3-3 terugkomen en likte zodoende de wonden waar het zelf om had gevraagd.

Feyenoord begon de competitie spelenderwijs en dacht er ook toen kennelijk wat makkelijk over. Na een paar duels kwam de klad erin en ging de ploeg door een aardig diep dal. Een dal dat de Rotterdammers verlaten leken te hebben, gezien het begin van de vertoning in het donkere zuiden, waar het alvast natte sneeuw regende. Maar ook tegen laagvliegers moet je bij de les blijven, zo leerde de praktijk in de Geusselt. Wederom een dure les voor de Rotterdammers, die pas één keer een uitduel hebben gewonnen. Ook als Feyenoord zijnde kun je niet op je lauweren rusten, hoe matig een tegenstander ook is in de competitie. Arbeid en concentratie blijven gevraagd en dat lesje in professionaliteit leerde MVV de Rotterdammers andermaal.

MVV hield in het duel tegen Ajax lang stand, maar moest eenmaal op achterstand toch nog diep buigen: 2-6. Zolang zo'n zwakke ploeg nog een beetje uitzicht houdt op een resultaat, kan het zichzelf nog weleens drijvende houden. Maar gisteravond leek het wel heel erg snel duidelijk dat de ster van us-MVV'ke gedoofd was. Dat was een foute gedachte, die Feyenoord ook maakte.

Na welgeteld 138 seconden hielp de thuisploeg zichzelf uit de wedstrijd. Zonder dat hij onder druk stond, schoof Vaessen de bal veel te zacht terug. Somalia pikte hem op en werd in het strafschopgebied 'afgezaagd' door Michel Vonk, die geluk had dat hij niet eens een kaart kreeg, maar met zijn ingreep wel een penalty veroorzaakte, die door Igor Korneev dankbaar werd benut: 0-1.

Met Korneev en Somalia had Feyenoord twee man aan het werk die sowieso snel orde op zaken leken te stellen. Een schitterende voorzet van de Rus werd ingekopt door de Braziliaan, die tegen de Limburgse club liet zien dat hij echt wel aardig kan voetballen. Toen Korneev doelman Snelders na 23 minuten nog eens verschalkte met een prachtig boogje, was het karweitje geklaard.

Tenminste, zo leek het dus. Gisteren kregen Tomasson, koud terug uit Denemarken, en Van Gastel nog rust. Het duo trainde in de Kuip en hoefde niet eens mee naar Maastricht. Cruz, die later inviel, en Van Wonderen hoefden ook geen roofbouw te plegen en namen op de bank plaats. Opvallend was dat dit Feyenoord maar liefst acht andere basisspelers telde dan het team dat vorig seizoen de titel binnenhaalde.

Kennelijk was het in deze samenstelling nog lang niet volwassen genoeg, want het liet zich nog lelijk in de problemen brengen. Nadat MVV snel op 1-3 en 2-3 was gekomen via Taiwo en Perez, ging het heilige vuur branden bij de Maastrichtenaren en geloofde de ploeg van Wim Koevermans nog in een stunt. De opleving was voorspelbaar, maar het verval bij Feyenoord schrijnend. Wat stond de ploeg van Leo Beenhakker te schutteren! De Limburgers kregen ruimte waar ze nooit van gedroomd hadden. Even leek Samardzic nog voor veiligheid te zorgen, maar hij kopte op de lat. Luttele minuten later was het Kortchagin die de Rotterdammers het schaamrood op de kaken bezorgde: 3-3.

MVV - Feyenoord 3-3 (0-3).4. Korneev 0-1 (strafschop), 20. Somalia 0-2, 24. Korneev 0-3, 52. Taiwo 1-3, 62. Perez 2-3, 77. Kortchagin 3-3. Scheidsrechter: Bossen. Toeschouwers: 9000. Gele kaart: Moonen (MVV), Korneev, De Visser, Gyan (Feyenoord).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.