Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[Tele2]
[Veilinghal]
[Euronet]
[ABN AMRO]
[BOL]

Huisveiling
op internet

BREDA, zaterdag

Twee makelaars hebben de krapte op de woningmarkt aangegrepen door de eerste huizenveiling op internet te openen. Op huisveiling.nl kunnen kopers en verkopers van woningen in Nederland elkaar vinden. De initiatiefnemers hopen op die manier de openheid van de huizenmarkt te verhogen.

Wie normaal op een huis biedt, weet niet wat andere belangstellenden hebben geboden. Nu wordt de bieder bij naam genoemd en is zijn bod bekend. Elke partij weet dus precies waar hij aan toe is. Het is bovendien mogelijk om je bod te verhogen. Dat stuwt de prijzen op. De uiteindelijke koper betaalt een bedrag aan de internetpagina.

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) juicht het initiatief toe, maar eist wel duidelijkheid voor de consument. De belangen van de deelnemers moeten worden gewaarborgd, en zij moeten volledig op de hoogte zijn van de spelregels, aldus de NVM. Dat is geen probleem, volgens een van de initiatiefnemers E. van der Sande.

Voordat een belangstellende een bod op een pand uitbrengt, adviseert huisveiling.nl contact op te nemen met de makelaar en het huis te bezichtigen. Op die manier hoopt Van der Sande dat hij de doelgroep bereikt die normaal buiten de makelaar om een huis aan- of verkoopt. Er is dan ook een groot draagvlak voor het initiatief onder de makelaars.

Het idee van een huizenveiling via het internet is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar al langer veilingen op het internet zijn te vinden. Als de internetpagina een succes is, willen de initiatiefnemers de Europese markt op.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.