Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[Veilinghal]
[Siteshopper]
[Autosite]
[EUBOS.NL]
[BOL]
[Vacatures]

Britten vertederd over
komst van baby Blair

  door Petra Janbroers - LONDEN, zaterdag

Een kabinetsvergadering met op de achtergrond babygehuil en een premier die zich verontschuldigt om z'n kindje even de fles te geven of een schone luier om te doen.

Het echtpaar Blair was totaal verrast toen bleek dat gezinsuitbreiding op komst is. FOTO: AP

Het reilen en zeilen in Downingstreet 10, de ambtswoning van de Britse premier, zal vanaf eind mei niet meer hetzelfde zijn als de Blair-familie wordt uitgebreid met een heuse 'Blair-babe'.

Britse politici, de media en de gewone man in de straat hebben het nieuws dat Tony Blairs 45-jarige echtgenote, de hardwerkende jurist Cherie, dertien weken zwanger is voornamelijk met een mengeling van vertedering en verbazing ontvangen.

Rekenwerk

"Waar halen ze de tijd vandaan?" dacht iedereen hardop, vooral nadat na enig rekenwerk moest worden geconcludeerd dat de baby niet tijdens de zomervakantie kan zijn verwekt.

Terwijl gistermorgen bossen bloemen en felicitatiekaarten voor de deur werden afgeleverd, gaf Tony Blair toe dat het nieuws hem "totaal heeft verbluft". Cherie zelf kwam tot verrukking van de verzamelde pers rond het middaguur naar buiten om snel in een gereedstaande wagen te stappen, maar ze riep nog wel zich 'prima' te voelen en dat het een 'verrassing' was.

Blair wordt de eerste Britse premier sinds ruim honderd jaar die (officieel) vader wordt tijdens de ambtsuitoefening. De laatste keer dat er een baby in Downingstreet is gesignaleerd, was toen oud-premier Margaret Thatcher haar kleinkind aan de wereld toonde.

Niet gepland

De zwangerschap is, daar draait het echtpaar zelf niet omheen, bepaald niet gepland. Het gezin werd als compleet beschouwd. Desalniettemin zijn ze 'verrukt' en ook Euan (15), Nicholas (14) en Kathryn (11) kijken uit naar het nieuwe broertje of zusje.

Volgens vruchtbaarheidsexpert dr. Amin Gorgy komt slechts circa 4 procent van zwangerschappen bij 45-jarige vrouwen op natuurlijke wijze tot stand.

Opmerkingen als "goed getimed voor de komende verkiezingscampagne, een baby op de arm doet het altijd goed" en "zal Tony gebruik maken van het nieuwe wettelijke recht op zwangerschapsverlof voor vaders?" waren gisteren natuurlijk niet van de lucht. De 'bookies' waren ook al meteen actief, met een 500-1 gok op een drieling als de gewaagdste.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.