Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]
[Compu'Train]
[BOL]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Yess]

Man pest collega met
prostituee-reclame

Van onze correspondent

ENSCHEDE, zaterdag

Een 23-jarige Enschedeër is aangehouden wegens smaad nadat hij via een chatbox een lastercampagne was begonnen tegen een vrouwelijke collega (23). Hij adverteerde voor haar als 'amateur-hoer'. Het slachtoffer werd daardoor een jaar lang lastig gevallen door allerlei mannen die seks met haar wilden.

De vrouw kreeg zo'n jaar geleden tot haar stomme verbazing plotseling telefoontjes en mannen aan de deur die haar benaderden voor betaalde seks. Nadat de terreur deze zomer steeds weerzinwekkender vormen begon aan te nemen en ze op het laatst zelfs dagelijks werd benaderd, ontdekte ze door door te vragen bij haar belagers dat haar naam, adres en telefoon onder vermelding van 'amateur-hoer' op de chatbox van de muziekzender TMF stond vermeld. Daarop deed ze begin vorige maand aangifte van smaad.

Vervolgens werd door cyber-specialisten van de politie Twente een diepgaand onderzoek opgestart. Volgens woordvoerder Jan Camphuis had dit onderzoek nogal wat voeten in aarde: "Omdat de mannen die haar benaderden van allerlei persoonlijke details op de hoogte waren, werd duidelijk dat dit het werk moest zijn van iemand uit haar naaste omgeving. Aangezien er echter 1.500 mensen tegelijk op de chatbox kunnen, is het uiterst gecompliceerd uit te zoeken wie er achter zo'n codenaam schuilgaat."

Volgens de politiezegsman verleende TMF alle medewerking om de dader te achterhalen, waarna na veel spitwerk via de provider het telefoonnummer van de dader worden achterhaald. De man heeft inmiddels tegenover de politie bekend verantwoordelijk te zijn voor de terreurcampagne.

Na zijn aanhouding heeft de Enschedeër in een gesprek met zijn collega inmiddels persoonlijk zijn excuses aangeboden. Ook heeft de verdachte volgens zegsman Camphuis een gesprek gehad met zijn werkgever, waarna zijn dienstverband werd beëindigd: "Je kunt je voorstellen dat er sprake was van een onhoudbare situatie tussen het slachtoffer en de verdachte." Volgens de woordvoerder is het motief van de Enschedeër, die zich vermoedelijk wegens smaad voor de rechtbank moet verantwoorden, onbekend.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.