Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[Euromatch/Brunel]
[BOL]
[Yess]
[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[EUBOS.NL]
[Compu'Train]

Big Brother Geheimen Deel 2

Gisteren onthulden wij hier de eerste BIG BROTHER-GEHEIMEN. Wij spraken op een feestelijke party met de hoofdredactrice van het spraakmakende programma en met de ex-bewoners van het Big Brotherhuis, die openhartig vertelden over hun persoonlijke ervaringen alsook over de mannnen en vrouwen die nu nog opgesloten zitten.

VANDAAG komen BIANCA en SABINE aan het woord. Allebei hadden ze het voor geen goud willen missen en denken ze dat ze er in hun verdere leven voordeel van zullen hebben.

Liefdesrelatie werd Sabine 'fataal'
"Ik mis Bart nu elke dag!"

SABINE ziet er vanavond heel anders uit dan in het Big Brother-huis. Ze is opgemaakt, heel mooi aangekleed en ze zegt lachend: "Ja, in het huis draag je deze kleding niet. Daar moet het vooral makkelijk en praktisch zijn."

Sabine: "Ik vond het zo jammer dat Bianca vertrok. Ik heb alles gedaan om haar te laten blijven maar ze had haar beslissing genomen. Ze had er genoeg van."

FOTO: FRANS JONGEN

Toch vormde Sabine in het huis samen met Bart een 'liefdespaar', dat tot de verbeelding van miljoenen kijkers sprak. Het was echter ook deze liefde, zegt Sabine, die er de oorzaak van is geworden dat zij toch uit het huis verdwijnen moest.

"Het publiek wilde mij weg hebben", zegt ze, "en de bewoners ook. Ik denk dat men mij te veel een flapuit vond en het me kwalijk nam dat ik van mijn hart geen moordkuil maakte. Ik ben niet op mijn mondje gevallen en ja nu ik een paar afleveringen heb teruggezien denk ik ook wel: Sabine, je had wel een beetje minder fel kunnen zijn. Je leert jezelf in ieder geval wel kennen door zo'n serie."

Maar spijt heeft zij er niet van dat zij heeft meegedaan. Ze heeft er, zegt ze, ook een leuke job aan overgehouden bij RTL LIVE. "Tot het einde van dit jaar heb ik een contract. Ik begrijp ook wel dat het dan misschien voorbij is, maar ik hoop dat ik verder kan werken in de tv-wereld. Ik voel me er echt thuis."

Waarom deed je mee aan Big Brother?

Ze zegt: "Ik was toe aan een nieuwe fase in mijn leven. Een relatie was na tweeëneenhalf jaar afgelopen. Ik werkte als styliste, maar wilde iets anders. Ik dacht: misschien ga ik eens en tijd naar het buitenland, Tilburg is leuk, maar ik wilde mijn blik verbreden. Toen ik een avond thuis met mijn vriendin op de bank naar Veronica keek, zag ik die oproep van Rolf Wouters. Mijn vriendin zij: 'Sabine dat is wat voor jou'. Ik meldde me aan en na een paar screentests werd ik uitgekozen."

Sabine besefte niet dat het programma haar nationale roem zou opleveren. En vooral dat iedereen zich nu afvraagt of zij nu wel of niet met BART naar bed is geweest.

Ze zegt: "Daar laat ik me ook niet over uit. Iedereen heeft ons in bed zien liggen, begrijp ik. Nou, meer wil ik er niet over zeggen."

Ben je verliefd op BART geworden?

Ze aarzelt. "In zo'n huis leef je dag en nacht in een kleine wereld. Daar gedraag je je misschien anders dan in de normale maatschappij. Verliefd werd ik niet, maar je hebt als je zo met elkaar samen bent toch behoefte aan warmte en genegenheid. Dat is heel menselijk, denk ik. En die warmte vond ik bij BART. Maar of het liefde is of verliefdheid, dat weet ik nu nog niet."

Denk je nog vaak aan hem?

Ze knikt: "Ik betrap me erop dat ik toch nog elke dag met hem bezig ben. Ik zal er dan ook zeker zijn als hij het huis uitkomt. Ik zal buiten op hem wachten. Want ik besef dat ik hem als mens steeds meer ga missen. We zullen elkaar, hoop ik, daarna ook zien en dan kan je pas oordelen waar zo'n band in de normale wereld toe leidt. Of je dan ook zo'n goed contact hebt als in het huis."

Wat is je naarste ervaring in het huis geweest?

Sabine: "Dat ik hoorde dat het publiek ons uit elkaar wilde halen en er ook in het huis bewoners waren, die vonden dat wij als stelletje niet konden functioneren in de groep, en dat ik beter kon opstappen. men wilde ons uit elkaar halen."

Ik zeg haar dat met name MONA dit gezegd zou hebben.

Sabine: "Dat geloof ik niet. Ik denk echt niet dat de groep tegen ons zo heeft samengespannen, ze vroegen zich alleen af of het wel werkte in de groep."

Op de video met nog nooit vertoonde beelden van BIG BROTHER over de eerste vijftig dagen komt echter een scène voor, waarin Mona ageert tegen de romance tussen Bart en Sabine. Sabine is zich daar niet van bewust.

Ze laat zich er de avond hier in DE JOFFERS ook niet door bederven. Ze zit nota bene naast diezelfde MONA!

"Hier in het restaurant is, hoewel je weer samen bent, de sfeer toch anders", zegt ze. "In Het Huis heb je alleen elkaar, ben je op elkaar aangewezen, maar hier draagt iedereen zijn eigen leven en zijn eigen ik toch weer bij zich. Er is niet het gevoel dat je in het huis hebt, waar je van elkaar afhankelijk bent. Iedereen heeft zijn eigen leventje weer opgevat, we zijn niet meer van elkaar afhankelijk. Iedereen heeft zijn eigen leventje weer opgevat, we zijn niet meer die eenheid van toen."

Ze denkt nog vaak aan haar emotionele afscheid uit het huis, dat ook op video staat. Sabine huilde, net als de andere bewoners.

Vreemd eigenlijk, want ze hadden jou toch weggestemd en waren tegen je relatie met BART?

"maar ik weet dat ze daar spijt van hadden", zegt Sabine monter.

Heeft zij nog vriendinnen of vrienden overgehouden aan haar Big Brother-tijd?

"Bianca", zegt ze, "ik vond het zo jammer dat zij vertrok. Ik heb alles gedaan om haar te laten blijven, maar zij is een sterke meid die weet wat zij wil en niet wil. Ze had haar beslissing genomen. Ze had er genoeg van."

Sabine heeft geen spijt van haar verblijf in het Big Brother-huis. "Ik heb het ook gedaan om de kick. En dat was het wel", zegt ze. Ze is nu dolblij met haar tv-werk. "Maar", zegt ze, "ik heb eigenlijk niets gedaan om bekend te worden. Maar nu zal ik het toch waar moeten maken. Daar ben ik mij terdege van bewust. En daar zal ik hard voor werken."

Bianca wil haar leven in eigen hand houden
"Er wordt niet alleen
maar over sex gepraat"

Bianca zegt het kort en krachtig. Deze vrijgevochten jonge vrouw, die eerder werkte bij de reclassering, zegt: "Voor mij was de motivatie om nog langer in het Big Brother-huis te blijven er niet meer. Ik heb me aangemeld voor deze tv-show, omdat ik mezelf altijd wil blijven ontplooien. Ik wilde er iets van leren en ik was benieuwd naar de ervaring."

"Zeker als je bij de reclassering werkt, praat je altijd met mensen die opgesloten zitten of zijn geweest. Ik dacht: ik wil zelf ook eens meemaken hoe dit voelt.

Maar de motivatie om in het huis te blijven, verdween na enige tijd. Binnen in het huis hoorde ik toch allerlei geluiden van buiten. Mensen stonden te schreeuwen, ze riepen allerlei dingen. Je kon ze niet verstaan, maar ik had daardoor niet het gevoel dat ik helemaal van de wereld was geïsoleerd. Daarbij had ik het na een tijdje helemaal wel gezien; je kan het vergelijken met een soort leuke trip die dan toch ineens weer voorbij is.

Ik vond de kwaliteit van het leven er in het huis niet meer zoals ik wil leven. Ik dacht: het leven dat ik thuis heb, vind ik toch veel fijner. Dus waarom zou ik hier nu nog blijven? Wat heeft het mij nog te bieden?"

Bianca geeft echter toe dat ze het niet had willen missen. "Ik ben altijd bezig mijzelf te ontwikkelen. Ik heb door wat ik hier meemaakte toch weer meer bagage meegekregen. De hele toestand in het huis doet soms denken aan een soort dictatuur. Er zijn regels, waar je je aan moet houden en waar niet van mag worden afgeweken. Ineens word je toch een heel passieve rol opgedrongen. Je eigen leven houdt ineens op te bestaan. Dat is een bijzondere ervaring, maar die moet bij mij niet te lang duren. Ik dacht: ik wil nu zelf opstappen, het heft in eigen hand nemen van mijn bestaan."

Bianca, die zegt nogal filosofisch ingesteld te zijn, zegt: "Een van mijn levensvisies is 'LEEF HET LEVEN VOLGENS JE EIGEN SPELREGELS EN TREK JE NIKS AAN VAN JE OMGEVING'."

Dat is wel een groot contrast met je deelname aan het BIG BROTHER-huis. Dat hangt van regels aan elkaar.

"Dat leek me interessant", zegt Bianca. "En ik heb er geen spijt van dat ik mee heb gedaan. Het was toch een unieke belevenis."

Wie zijn haar favorieten op het ogenblik?

"Karin en Maurice", zegt ze. "Iedereen begrijpt wel waarom ik Karin noem, maar ik vind dat Maurice toch niet zo goed uit de verf komt als hij in werkelijkheid is. Hij is tot nu toe, vind ik, helaas een beetje onderbelicht. Karin vind ik naast dat ze moedig is, een heel mooi mens. En een sterke persoonlijkheid."

Bianca vindt wel dat op tv de sex wel meer aandacht krijgt dan in werkelijkheid gebeurt. "Men maakt zo'n opname uit zestig uur tv. Natuurlijk begrijp ik dat men ook moet zorgen dat het een leuk programma blijft, maar er wordt echt niet de hele tijd alleen over sex gepraat."

Heeft Bianca nu zelf een relatie?

"Nee", zegt ze. "Ik ben heel onafhankelijk op dat gebied. Ik ga een relatie aan als het mij uitkomt." Ze gaat graag uit, zegt ze. Ze houdt soms van houseparty's, kortom, ze is heel erg geïnteresseerd in wat het leven te bieden heeft. Ze is niet dom. Ze heeft haar HBO-SPH en is afgestudeerd maatschappelijk werkster.

Ze werkte, zegt ze, ook in de psychiatrie en in de verslavingszorg. Ze heeft, hoe jong dan ook, al veel levenservaring. En in dat kader ziet zij ook haar verblijf in het Big Brother-huis. "Ik ben iemand die van projecten houdt, dus altijd projectmatig bezig is", zegt ze. Voor haar is Big Brother dan ook een interessant object geweest.

Wat doe je met de tienduizend gulden?

"Mijn studieschuld afbetalen", zegt ze.

Haar eerste kennismaking met de tv-wereld heeft bij haar wel interesse gekweekt voor het medium televisie. Ze zegt: "Ik hou er vooral van creatief bezig te zijn in deze fase van mijn leven. En ik heb nu al verschillende goede ideeën voor tv-programma's. Daarbij wil ik graag bijzondere 'events' organiseren, zoals projecten", zegt ze, "die mij spannend lijken en waardoor ik mezelf nog meer kan ontwikkelen."

En zo heeft Big Brother, hoewel ze het huis vrijwillig verliet, haar toch min of meer de weg op geholpen naar een nieuwe carrière.

Ze draagt deze avond in JOFFERS een zeemanspet. Die staat haar goed. Ze is een 'kapitein' die toch altijd haar eigen koers zal gaan in het leven!

Verborgen plekjes

Zijn er mogelijkheden voor de Big Brother-huisbewoners buiten de camera's om, die overal aanwezig zijn, met elkaar te praten? HUMMY VAN DE TONNEKREEK, de hoofdredactrice van het programma, zegt: "Bij alle beperkingen en regels zullen intelligente mensen altijd zo'n mogelijkheid vinden. Als er bijvoorbeeld veel lawaai is van buitenaf in het huis, kan men praten zonder dat wij het kunnen opvangen. En men zal nog wel meer verborgen plekken hebben ontdekt, daar ben ik van overtuigd.

Het verhaal dat sommige bewoners mobiele telefoons hebben is echter onzin. Als dat zo was, zou onze apparatuur op tilt slaan. Ik moet zelf als ik in de regiekamer zit mijn mobiele telefoon afzetten omdat anders bepaalde dingen ontregeld worden."

Hummy zegt dat de bewoners overigens zelf elke dag hun microfoons omdoen en de batterijen zelf trouw opvullen. Als men 's nachts naar bed gaat, zet men de microfoon af. In de slaapkamers hangen overal microfoons die alles opvangen.

Video met nooit vertoonde beelden...

Het kon niet uitblijven: volgende week komt de Big Brothervideo op de markt, een co-productie van Veronica, Endemol en Dino en u al lijkt het een der meest verkochte video's van het jaar te worden. Er zijn al 50.000 exemplaren van besteld.

Wat kan deze video bieden wat men nog niet gezien heeft? "Daar gaat het juist om", aldus producer Tom Peters. "We laten nog nooit vertoonde beelden en gesprekken zien. Zo hoort men hoe Mona toch duidelijk haar bezwaren had tegen de band tussen Sabine en Bart."

"Het zijn pittige gesprekken, waarbij zij vindt dat zij het groepsproces afbreken en dat er eigenlijk geen plaats is voor een stelletje. Het zijn woorden in deze trant. Verder staan er tal van goede filosofische gesprekken op tussen RUud en Willem en en is er het item 'Roddel en achterklap', waarin bewoners elkaar niet sparen."

Heel opmerkelijk zijn ook de screentests, die alle bewoners hebben moeten doen voor zij uitgekozen werden voor het Big Brother-huis.

Deze video behandelt de eerste vijftig dagen in het Big Brotherhuis, waarbij men natuurlijk ook een blik achter de schermen werpt. De video bevat overigens ook het optreden van de favoriete artieste van het Big Brotherhuis ANOUK, die daar als enige artiest te gast was. En zij treedt er samen op met Big Brotherzanger HAN VAN EIJK en Ruud met zijn gitaar.

FOTO'S: FRANS JONGEN

 

 

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.