Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

zaterdag
20 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Euromatch/Brunel]
[ABN AMRO]
[Yess]
[CMG]
[BOL]
[EUBOS.NL]
[Compu'Train]

Amsterdam kan geen
conducteurs vinden

AMSTERDAM, zaterdag

De gemeente Amsterdam slaagt er niet in om uit de 64.000 werklozen die de stad telt 250 man te vinden voor een baan als conducteur bij het Gemeentelijk Vervoerbedrijf.

Met een feestje in de wijk Bos en Lommer probeert de gemeente nu geschikte kandidaten te lokken. Het GVB heeft voor het evenement Marokkaanse dansmuziek, een Indisch-Surinaamse acteur en een allochtone cateraar ingehuurd.

Het GVB zoekt 250 conducteurs en de animo voor de Melkertbaan neemt af. Slaagde het GVB er in 1998 nog in 205 conducteurs aan te stellen, dit jaar waren dat er tot nu toe slechts 125. Nu komen op een advertentie gemiddeld zo'n vijftig gegadigden af, waarvan er meestal nog maar een of twee overblijven, aldus hoofd selectie en werving J. Reinking.

,,De gewone wervingsmethoden werken niet meer'', zegt Reinking. De doelgroep (langdurig werklozen) wordt steeds kleurrijker en volgens Reinking luistert die naar andere kanalen. ,,Migranten komen niet af op berichten in de krant, maar op signalen vanuit hun eigen netwerken.'' Reden voor het GVB om contact met migrantenorganisaties in een Bos & Lommer en een wervingsfeest op touw te zetten.

Behalve dans, theater en een paneldiscussie, is er ook een modeshow van de winter- en zomercollectie van het GVB. Waarbij modellen niet alleen de korte broek laten zien, maar ook tonen hoe islamtische dames een shawl bij het uniform kunnen dragen. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.