Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
19 november 1999

 


[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[V & L informatica]
[Vacatures]

Golfteam kent
slechte start

Van onze golfcorrespondent - KUALA LUMPUR, vrijdag

De droom spatte snel uiteen. Het Nederlands golfteam was met een sprankje hoop naar Maleisië afgereisd voor de World Cup. Een sprankje hoop, omdat Maarten Lafeber en Joost Steenkamer ons land misschien wel voor het eerst in meer dan 25 jaar een plaats bij de beste vijftien van dit toernooi konden bezorgen.

Maar na de eerste dag van het met 2,6 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap staat het duo samen met Taiwan op de voorlaatste plaats, met alleen Chili onder zich.

Joost Steenkamer kende een rampzalige start in zijn derde World Cup en ging rond in 80 slagen. Bij vlagen liet Maarten Lafeber zien waarom hij een talent is. Hij maakte een aantal uitstekende birdies, maar verspeelde toch te veel slagen om succesvol te zijn. De Eindhovenaar ging in 75 slagen rond, in dit gezelschap een matig resultaat.

De aandacht ging op de eerste dag vooral uit naar Amerika. Tiger Woods speelde samen met Mark O'Meara en de trotse Maleisische equipe. Duizenden trotseerden de enorme hitte en het gedrang in de hoop een glimp van Tiger op te vangen. Zijn 67 was niet genoeg om Amerika al na de eerste dag aan kop te brengen. O'Meara's 73 meegerekend staat team USA op de derde plaats, vijf slagen achter het verrassende Japan en één slag achter outsider Wales.

Europese golftour

Robert-Jan Derksen uit Nijmegen is het kwalificatietoernooi voor de Europese golftour matig begonnen. Hij kwam na de eerste ronde in het clubhuis van San Roque terug met een score van 77 slagen. Zijn tweede in 71 was aanzienlijk beter, maar hij vond zijn naam toch terug in de achterhoede van het klassement: 115e.

Na twee ronden stond de Spanjaard Ivo Giner eerste met 135 slagen voor de Schot Alastair Forsyth met 136. Derksen is de enige Nederlander in het finale kwalificatietoernooi van de Europese Tour.

• Rolf Muntz is het kwalificatoernooi voor de Amerikaanse golftour redelijk goed begonnen met een ronde in zeventig slagen. De omstandigheden op de Doral golfcourse waren goed. De Amerikaan Keith Nolan kwam na de eerste ronde binnen in 63 slagen. Tussen de Amerikaan en de Brabander stonden 63 spelers gerangschikt. Het gaat in Miami om 35 plaatsen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.