Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
19 november 1999
 

[Primafoon opent je wereld]
[Euronet]
[ABN AMRO]
[Tele2]
[Veilinghal]
[BOL]

Dow boven 11.000 punten

Van een onzer redacteuren - NEW YORK, vrijdag

Wall Street kon gisteren weer boven de 11.000 punten-grens sluiten. Het waren de cijfers die Hewlett-Packard eergisteren na sluiting van de beurs publiceerde, die Wall Street weer in een positieve stemming bracht. De Dow Jones Industrial index sloot 152,61 punten hoger op 11.035,70.

Hewlett-Packard, 's werelds tweede computerfabrikant, was de winnaar op de Amerikaanse effectenbeurs. De kwartaalcijfers waren veel beter dan waarop men had gerekend. Een koopgolf joeg de koers met $17¼ omhoog naar een slot van $94 5/8. Woensdagavond laat meldde HP dat in het derde kwartaal 73 dollarcent is verdiend per aandeel. Eerder had het concern gewaarschuwd dat de verwachtingen van analisten te hoog gespannen waren, en nu onderschatte men kennelijk de uiteindelijke uitkomst. Ook over de omzetgroei waren analisten onder de indruk.

Technologiewaarden
Het enthousiasme over de HP-cijfers trok ook de andere technologiewaarden omhoog. Zo kon Intel $3 3/8 bijschrijven en zag Cisco de waarde van de aandelen met $2 7/8 toenemen naar $87 5/8.

Applied materials was echter een uitzondering. Ondanks fraaie winstcijfers moest het aandeel $3 inleveren op $107. Maar, zo zeiden analisten, vooruitlopend op de cijfers is de koers aanzienlijk gestegen en dan zijn winstnemingen te verwachten.

Uiteraard weerspiegelde deze opgewekte stemming zich ook in de Nasdaq-index. Die steeg met 76,54 punten naar een hoogste stand ooit bereikt van 3345,93. Het oude record werd maandag gevestigd.

Overigens leken beleggers gisteren de zorgen over de al maar stijgende olieprijs en de invloed daarvan op de inflatie (even) van zich af te hebben geschud. Woensdag was dat de oorzaak voor een golf van koersdalingen over de beurzen in de wereld.

Gisteren werd ook bekendgemaakt dat het handelstekort in d VS weer oploopt. Het tekort was echter minder gestegen dan waar analisten op hadden gerekend en dat zorgde ook voor een oplopende dollarkoers.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.