Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
19 november 1999

 


[Siteshopper]
[Vacatures]
[EUBOS.NL]
[Autosite]
[BOL]
[Veilinghal]

Wahid stechelt
met parlement

Van onze correspondent - SINGAPORE, vrijdag

Nog voor hij een maand in het ambt is, had Indonesië's president Abdurrahman Wahid het gisteren al aan de stok met het kersverse parlement in Jakarta. Boegeroep uit de zaal over zijn besluit zowel het ministerie van Informatie als het ministerie van Sociale Diensten op te heffen verleidde het staatshoofd de volksvertegenwoordiging te vergelijken met een kleuterschool.

"Er is geen enkel verschil tussen dit parlement en een kindercrèche", hield hij de geachte afgevaardigden voor. "Als jullie tegen de president kunnen zeggen wat jullie willen, kan ik ook tegen jullie zeggen wat ik wil." Later kreeg Wahid spijt van zijn uitval. "Dit is democratie met zijn ups en downs", zei hij buiten de parlementszaal, "ik zal mijn verontschuldigingen aanbieden. Er is geen reden tot boosheid."

De president hield overigens voet bij stuk inzake zijn plan om Atjeh per referendum over de eigen toekomst te laten beslissen. Tegen de wil van zowel de krijgsmacht, die aandringt op het uitroepen van de noodtoestand in de opstandige provincie, als het Huis van Afgevaardigden, dat zich gisteren tegen een volksraadpleging uitsprak, bleef hij bij zijn standpunt: "Ikzelf vind dat er een referendum in Atjeh moet komen." Zoals ook in het verleden liet hij zich niet uit over de vraag of de Atjehers in zo'n referendum mogen stemmen voor een onafhankelijk Atjeh dan wel voor meer zelfstandigheid binnen de Republiek Indonesië.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.