Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


vrijdag
19 november 1999

 


[EUBOS.NL]
[Veilinghal]
[Autosite]
[Siteshopper]
[BOL]
[Vacatures]

Nieuwe eis tot verkiezingen
van oppositie in Servië

Van onze correspondent - BOEDAPEST, vrijdag

De Servische oppositie eist van president Slobodan Milosevic dat hij binnen tien dagen met hen een "open dialoog" aangaat over vervroegde verkiezingen.

Het is twijfelachtig of Milosevic van deze eis onder de indruk is. De oppositie is weliswaar naar elkaar toe gegroeid en heeft zelfs een schaduwkabinet gevormd, maar de president lijkt nog stevig in het zadel te zitten.

De animo voor de sinds twee maanden in Belgrado gehouden dagelijkse protestmarsen is danig afgenomen. Ze zijn daarom ook afgeschaft. Er zal er in de hoofdstad alleen nog op zaterdag tegen de wegens oorlogsmisdaden aangeklaagde Milosevic worden gedemonstreerd.

Eerder werd een motie van de oppositie over de mogelijkheid van een vervroegde volksraadpleging verrassend in het parlement aangenomen. Het persbureau Beta meldde echter dat de subcommissie die dit zou moeten bespreken nog nooit bijeen is gekomen.

Intussen balanceren de Servische steden met de winter voor de deur op de rand van een voedselcrisis. Eerste levensbehoeften als vlees, melk en suiker zijn bijna niet meer in de winkels te krijgen.

Veel boeren in Servië weigeren nog langer genoegen te nemen met de lage prijzen die de overheid voor hun producten heeft vastgesteld en nemen hun toevlucht tot de zwarte handel of privé-verkoop. De regering heeft evenwel door de economische sancties en de investeringen in het herstel van de door de NAVO-bombardementen verwoeste infrastructuur te weinig middelen om de boeren hogere prijzen te betalen. Het gevolg is dat de schappen in de steden grotendeels leeg blijven.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.