Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
19 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[Euromatch/Brunel]
[ABN AMRO]
[BOL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[CMG]
[Yess]
[Compu'Train]

Verzekeraar mag
lokkertje geven

Van onze parlementaire redactie

DEN HAAG, vrijdag

Verzekeringen verkopende tussenpersonen mogen vanaf volgend jaar gaan stunten met de prijzen en allerlei lucratieve cadeau-acties gaan opzetten om extra klanten te werven.

De Tweede Kamer is gisteren akkoord gegaan met de nieuwe mogelijkheden voor de ruim 22.000 tussenpersonen, die het gevolg zijn van de afschaffing door minister Zalm (Financiën) van het zogenaamde begunstigingsverbod in de verzekeringsbranche.

Het begunstigingsverbod verbiedt tussenpersonen nu nog om kortingen of cadeaus aan het afsluiten van bepaalde polissen te hangen, maar volgens Zalm staat de regeling haaks op het beleid van het kabinet om meer marktwerking en concurrentie te creëren.

De bescherming voor consumenten tegen te grote 'verlokkingen' door de tussenpersonen is volgens Zalm niet langer noodzakelijk, omdat burgers de laatste jaren veel mondiger zijn geworden en niet meer zomaar een polis afsluit die hij of zij eigenlijk niet nodig heeft.

Ook het gevaar voor oneerlijke concurrentie door onbekwame tussenpersonen is volgens de bewindsman geweken, omdat het gemiddelde opleidingsniveau en de eisen die aan tussenpersonen worden gesteld enorm zijn vergroot.

Minister Zalm kan zelf nog niet goed inschatten hoe snel en in welke mate de verzekeringsbranche met allerlei acties gaat inspelen op de nieuwe regels. Naast cadeaus wordt ook verwacht dat de tussenpersonen kale polissen met allerlei gratis extra's kunnen gaan uitbreiden of dat bijvoorbeeld een aantal maanden na afsluiting nog geen premie hoeft te worden betaald.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.