Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
19 november 1999
 

[CMG]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Yess]
[Euromatch/Brunel]
[EUBOS.NL]
[BOL]
[Compu'Train]
[ABN AMRO]

Sneeuw en hagel zorgen
voor bijna 500 km file

Van onze verslaggevers

AMSTERDAM, vrijdag

Winterse buien en gladde wegen hebben gisteren voor glijpartijen, aanrijdingen en een groot aantal files gezorgd. Vooral het verkeer in de oostelijke provincies ondervond veel overlast van de sneeuw- en hagelbuien.

Maar ook andere delen van ons land bleven niet gespaard. Bij verkeersongelukken in Woerden en Amsterdam kwamen gisterochtend twee automobilisten om het leven. Verder waren er veel gewonden en was de blikschade groot.

De problemen begonnen al vroeg in de ochtend. Tussen halfzes en halfacht telde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) twintig verkeersongevallen.

Op de A10 rond Amsterdam werd een 26-jarige automobilist dodelijk geschept door een vrachtwagen. De Amsterdammer slipte met zijn wagen toen hij net de Zeeburgertunnel was uitgereden. Zijn passagier stapte direct uit en bracht zichzelf in de berm in veiligheid. Toen de bestuurder kort daarna uitstapte werd hij gegrepen door een vrachtwagen.

Het andere dodelijke ongeval vond plaats op de snelweg A12 bij Woerden. Een 51-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel kwam met zijn wagen in een slip terecht en knalde achterop een zandkiepwagen. De automobilist kwam daarbij om het leven kwam.

De vele ongelukken zorgden voor lange verkeersopstoppingen. Het Traffic Information Centre (TIC) in Utrecht telde rond halfnegen 55 files met een totale lengte van 485 kilometer, ongeveer 285 kilometer meer dan op een normale dag.

Het verkeer in Groningen en Drenthe had ook na de morgen last van sneeuw-, hagel- en regenbuien. De politie registreerde tientallen glijpartijen en botsingen waarbij enkele gewonden vielen. In het oosten en noorden rukten de strooiploegen gisteravond al weer uit.

De avondspits verliep veel rustiger. Hoewel er opnieuw meer dan vijftig files stonden, viel de totale lengte van 257 kilometer een stuk lager uit dan 's morgens.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.