Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
19 november 1999
 

[ABN AMRO]
[BOL]
[EUBOS.NL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Euromatch/Brunel]
[CMG]
[Yess]
[Compu'Train]

Lubbers voorzitter
internationaal WNF

door Kirsten Coenradie

SABAH (Maleisië,) vrijdag

Prof. Ruud Lubbers is de komende vier jaar het gezicht van het internationale Wereld Natuur Fonds. Gisteren werd de oud-premier in de Maleisische stad Sabah gekozen tot voorzitter.

Hij ziet als zijn taak onder meer het motiveren van de nationale organisaties bij landoverschrijdende onderwerpen en het warm houden van de betrokkenheid van het publiek. "Het WNF is eigenlijk een familie met zelfstandige familieleden. Het internationale bestuur heeft dus een beperkte rol."

Vanuit de tropische warmte laat Lubbers weten blij en vereerd te zijn met de benoeming. "Ik ga dit werk heel bewust doen. Ik ben er met name tijdens mijn hoogleraarschap globalisering en duurzame ontwikkeling aan de Katholieke Universiteit Brabant achter gekomen hoe enorm belangrijk juist de niet-gouvernementele organisaties zijn in het bereiken van concrete resultaten op het gebied van natuurbescherming.

Het WNF is daar een prachtvoorbeeld van. De missie van het WNF heeft zich sinds de oprichting behoorlijk verbreed, namelijk van het voorkomen dat dieren uitsterven tot het behoud van de soortenrijkdom, de zorg voor de kustlijn en de klimaatverandering. Het is een leuke uitdaging om de opgaande lijn voort te zetten."

Na zijn afscheid van de politiek in '94 hield Lubbers zich intensief bezig met oceanen. "Nee, ik ging als jochie geen vogels kijken bij de Kralingse Plas. Toen ik een jonge vader was, maakte ik me wel kwaad over de vervuilde rivier, de stank in de stad Rotterdam, het feit dat er altijd roet op de tuintafel lag. Mijn band met de natuur is dus eerder gevoed door woede dan door bewondering."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.