Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
19 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[Yess]
[Compu'Train]
[ABN AMRO]
[Euromatch/Brunel]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[BOL]
[CMG]

Jagers treffen
wilde zwijnen
aan in Drenthe

Van onze correspondent

VLEDDER, vrijdag

In bosgebied het Drents Friese Wold zijn door jagers drie volwassen wilde zwijnen gesignaleerd. Normaal komen deze beesten daar niet voor.

"Waar ze vandaan komen? We weten het niet, want in Nederland komen alleen op de Veluwe en in Limburg wilde zwijnen voor. En ze zijn echt niet komen lopen naar Drenthe want zulke grote afstanden leggen ze niet af. Waarschijnlijk zijn ze ontsnapt bij een particulier of ze zijn doelbewust uitgezet door mensen die er vanaf wilden", zegt Staatsbosbeheermedewerker Vedde van den Berg.

Hij en zijn collega hebben verspreid door het bos ook al hoefafdrukken van de dieren gevonden. "Je denkt eerst aan een hangbuikzwijn maar die zijn veel kleiner. Ook hebben we de legers gevonden. Gezien de grootte zijn deze van wilde zwijnen", zegt Van den Berg die bijna iedere ochtend wel even gaat kijken bij de plek waar ze gesignaleerd zijn.

"Het zijn echt prachtdieren. Of we er blij mee zijn? Aan de ene kant wel want het gebied waar ze rondscharrelen is groot genoeg. Er is genoeg voedsel voor hen zoals eikels, kastanjes en beukennootjes. Ook zorgen ze er door hun woelgedrag voor dat er iets gaat veranderen in de vegetatie. Planten van vroeger keren misschien wel terug. Vervelender wordt het wanneer ze zich gaan richtten op akkers van boeren en hele weilanden gaan omploegen. Voorlopig laten we ze gewoon zitten", aldus de medewerker.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.