Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Klik hier naar Matra Nortel]
[Qxl]
[Vacatures]
[V & L informatica]
[Cybercard]

Volendammers bekennen kleur

Van onze Telesportredactie - VOLENDAM, donderdag

FC Volendam is op korte termijn gered. Onder leiding van de Raad van Commissarissen hebben alle geledingen van de club, van sponsors tot supporters, hun portemonnee getrokken. De benodigde acht ton was gistermiddag binnen, waardoor de KNVB niet langer hoefde te dreigen met het intrekken van de licentie.

Ook de gemeente Edam-Volendam heeft besloten op het laatste moment water bij de wijn te doen. De deurwaarder, die al klaarstond om drie ton huurschuld te innen, mag thuisblijven. De lokale overheid neemt voor het moment genoegen met één ton aan huurpenningen. De rest van het bedrag mag in termijnen betaald worden.

Opvallend is dat uiteindelijk de Volendamse gemeenschap de club van het bijna onomkeerbare faillissement heeft gered. Nadat in de afgelopen jaren vooral 'uitheemse' bestuursleden het voor het zeggen hadden waarbij driemaal een bankroet dreigde was het de afgelopen twee dagen onder meer de ras-Volendammer Henk Kras, tevens sponsor van de club, die erin slaagde de benodigde acht ton te verzamelen. Kras: "Ik ben zelf ook verrast over de opstelling van de Volendammers. Er is zoveel slechts over FC Volendam gemeld en toch staan de Volendammers, nu het erop aan komt, achter de club. Zoals de supportersvereniging: gewoon een ton gegeven. Dat doet me goed. Dat laat zien dat het voetbal hier nog steeds leeft."

De club is evenwel nog lang niet uit de problemen. Kras vervolgt: "Achterover leunen is er inderdaad niet bij. De ergste financiële lekken zijn voor het moment gedicht, maar we moeten nog heel wat werk verzetten om het betaald voetbal hier ook in de toekomst te verzekeren. Met het huidige signaal van de plaatselijke bevolking overigens uit het hele land hebben we steunbetuigingen ontvangen is die klus een stuk aantrekkelijker geworden."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.