Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Vacatures]
[Qxl]
[V & L informatica]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]

Geert Hammink Europese topper

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, donderdag

Nu het basketbalseizoen overal in Europa goed op gang is gekomen, is het interessant om eens te kijken naar de rol die de Nederlanders bij hun buitenlandse clubs vervullen. Minder dan een week voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands team tegen Israël moeten we constateren dat van de 21 landgenoten in den vreemde er zeven als bankvulling dienst doen. Acht zijn min of meer gewaardeerde bankspelers, en zes man staan regelmatig in de basis.

Van deze laatste categorie blinkt Geert Hammink wekelijks uit bij de Duitse kampioen Alba Berlin. Bondscoach Bob Gonnen mag hopen dat hij volgende week met een gemotiveerde Hammink te maken krijgt. Want dat betekent niet meer of minder dan een Europese topspeler. Hammink was er mede verantwoordelijk voor dat de tiende achtereenvolgende competitiezege werd binnengehaald tegen Weissenfels. Bij 54-54 scoorde hij zes punten op rij, van zijn totaal van dertien, op weg naar een 78-70 overwinning. In het met 78-83 gewonnen uitduel voor de Champions League tegen Olympia Ljubjiana was hij zo mogelijk nóg waardevoller. De Didammer scoorde veertien punten en verzilverde vijf van zijn zes schotpogingen. De Berlijners staan hierdoor op de zo belangrijke derde plaats in hun poule van zes.

• De Indiana Pacers is bezig aan de beste seizoenstart van zijn bestaan in de NBA. Mede door het sterke spel van onze landgenoot Rik Smits gaan de Pacers aan kop van de Central Division, met vijf zeges en drie nederlagen. De ex-Eindhovenaar speelt echter al jaren met een stekende pijn in zijn voeten. Een pijn waar vaak mee te leven is, vooral door aangepast schoeisel, maar die soms ook onverdraaglijk kan zijn. "Soms, als ik verkeerd land, voel ik het weer terugkomen", aldus Smits. "De pijn houdt dan minstens enkele dagen aan, maar kan soms ook weken duren. Het voelt aan als een beknelde zenuw. Op de training van vorige week maandag schoot het er weer in." Volgens verwachting van velen is dit dan ook het laatste seizoen van de 2,24 meter lange center. Smits werd daarom gespaard in de laatste twee ontmoetingen. Hij noteerde tweemaal acht punten in de 87-96 uitzege op Houston en een 90-87 nederlaag, na verlenging, bij wereldkampioen San Antonio Spurs.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.