Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Vacatures]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Cybercard]
[V & L informatica]
[Qxl]

Ministers contra doping

SYDNEY, vrijdag

Voor een eerste dopingvergrijp direct een schorsing van twee jaar. Geldend voor alle sporten. In Sydney riepen 24 ministers van Sport, bijeen voor een symposium over doping, op deze maatregel zo snel mogelijk in te voeren.

De ministers lieten in een verklaring weten de komst van een door het Internationaal Olympisch Comité aangekondigd nieuw antidoping-bureau (WADA) te steunen, maar dat moet in de ogen van de bewindslieden eenvoudig, onafhankelijk en breed van opzet zijn.

,,We willen dat een gouden medaille op de speelvelden wordt gewonnen en niet in de testbuis'', verklaarde de Australische minister van Justitie Amanda Vanstone, die de bijeenkomst voorzat.

Uit Amerikaanse hoek kwam echter opnieuw kritiek. Barry McCaffrey, drugs- en dopingbestrijder uit naam van president Bill Clinton, kondigde aan zich tijdens een aanstaand bezoek aan IOC-voorzitter Juan Antonio Samaranch te verzetten tegen de benoeming van Dick Pound als preses van het WADA. McCaffrey noemde Pound weliswaar briljant en een potentieel toekomstig IOC-voorzitter, maar ziet in de Canadese vice-voorzitter van het IOC niet de zo gewenste onafhankelijke leider van de dopingbestrijding.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.