Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Tele2]
[Veilinghal]
[BOL]
[Primafoon opent je wereld]
[Euronet]
[ABN AMRO]

Sterke daling aantal
langdurig werklozen

  VOORBURG, donderdag

Het aantal langdurig werklozen is in tweeëneenhalf jaar gehalveerd. In het tweede kwartaal van 1997 waren er nog 200.000 mensen die een jaar of langer werkloos waren, in de periode van augustus tot en met oktober van dit jaar was dat teruggelopen tot 100.000.

Dat blijkt uit gisteren door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakte cijfers. Daaruit blijkt tevens dat het aantal geregistreerde werklozen in de periode van augustus tot en met oktober met 214.000 zo'n 2000 hoger lag dan de 212.000 werklozen die in de periode van juli tot en met september werden geteld.

Maar de cijfers zijn gebaseerd op een steekproef en hebben daardoor een onnauwkeurigheidsmarge. Daarom kan volgens het CBS niet de conclusie worden getrokken dat de werkloosheid weer stijgt. Dat zou pas kunnen als de cijfers over een langere periode op een stijging zouden wijzen.

Ten opzichte van een jaar eerder, toen er nog 268.000 werklozen werden geteld, is de werkloosheid in de periode van augustus tot en met oktober 1999 met 54.000 gedaald. Dat komt neer op een daling met gemiddeld 4000 tot 5000 per maand. Gemeten in procenten van de beroepsbevolking daalde de werkloosheid in deze periode van 3,8 tot 3,0.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.