Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[EUBOS.NL]
[BOL]
[Autosite]
[Siteshopper]
[Veilinghal]
[Vacatures]

China wordt hondvriendelijk

door Tjyying Liu - PEKING, donderdag

Nog niet zo lang geleden werd een hond in China alleen in de pan aangetroffen. Maar sinds een aantal jaren is het in de steden in de mode om de trouwe viervoeter ook als huisdier te hebben.

De trend heeft een nieuwe industrie in China in het leven geroepen. Op de huisdierenbeurs van afgelopen maand waren tal van nieuwe producten voor het welzijn van de beesten te bewonderen waaronder kleding, speelgoed en accessoires.

Liefhebbers moeten echter wel wat overhebben voor het kopen van een huisdier. Zo is de keus in ras beperkt. De schofthoogte mag niet meer dan dan 35 cm zijn.

Daarnaast is een vergunning en een registratie verplicht. Een hondenvergunning kost 5000 renminbi (1250 gulden) en voor de registratie moet jaarlijks 2000 renminbi worden betaald. Een enorm bedrag als men kijkt naar het gemiddeld jaarlijks inkomen in de steden van rond de 7000 renminbi.

Toch zijn er steeds meer honden te zien in Peking. "Er zijn tegenwoordig veel welgestelde mensen in China", geeft Wang Lisheng als reden voor de populariteit van huisdieren. Hij is een van de organisatoren van de huisdierenbeurs die sinds 1997 wordt gehouden. "Steeds meer mensen kunnen zich een hond veroorloven."

Het zijn vooral schoothonden die populair zijn. En in Peking is dat het Pekineesje. Ze worden vertroeteld, krijgen strikjes in hun netjes gekamde haar en de zoetste koosnaampjes. Mocht het al de straat op mogen, dan liever gedragen in de armen van de eigenaar in plaats van zelf te lopen. Kosten noch moeite worden gespaard om het beestje in de watten te leggen.

En mocht het beestje ziek worden, dan kan het terecht bij een van de 40 dierenziekenhuizen die Peking tegenwoordig telt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.