Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Compu'Train]
[BOL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[Yess]
[Euromatch/Brunel]
[CMG]
[EUBOS.NL]
[ABN AMRO]

Man trekt pistool om
Frans Bauer-kaartjes

Van onze correspondent

ENSCHEDE, donderdag

Ruzie tussen fans over kaartjes voor een show van de populaire volkszanger Frans Bauer is in Enschede ontaard in een vechtpartij, waarbij een 31-jarige man uit die plaats werd bedreigd met een vuistvuurwapen.

Nadat een 28-jarige Enschedese dakloos was geworden kon ze tijdelijk woonruimte huren bij een familie aan de Bombazijnstraat. Tijdens haar verblijf zag ze kans vier kaartjes voor Bauer op de kop te tikken, waarvan ze er een cadeau deed aan haar huurbazin.

Intussen had de Enschedese elders onderdak gevonden, maar de tickets op het oude adres laten liggen. Toen ze haar drie exemplaren terugwilde, liet de 31-jarige bewoner van het pand weten dat ze eerst met de achterstallige huur over de brug moest komen.

Vervolgens regelde de vrouw twee stromannen die per auto naar het oude huuradres reden, waarna een van hen met de bewoner naar binnen ging om de zaak uit te praten. Toen de Enschedeër zich echter onvermurwbaar toonde en de kaartjes als onderpand wilde houden, ging zijn bezoeker door het lint. De man haalde een pistool achter zijn broekband vandaan en bedreigde daarmee zijn rivaal. Daarop ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer, dat een fikse hoofdwond opliep, uiteindelijk kans zag zijn belager het wapen te ontfutselen.

Aan de hand van het signalement wist de politie om wie het moest gaan en kon de verdachte (28) later in zijn woning aanhouden, waarbij zijn broek nog besmeurd bleek met bloed. Pas naderhand bleek dat het ging om een gasalarmpistool dat niet was geladen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.