Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Euromatch/Brunel]
[Yess]
[EUBOS.NL]
[BOL]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Compu'Train]

Doder van Kerwin Duinmeijer
weer achter de tralies

door Fred Soeteman

AMSTERDAM, donderdag

De 32-jarige Nico B., die in 1983 de 15-jarige Antilliaanse jongen Kerwin Duinmeijer in Amsterdam heeft doodgestoken, moet opnieuw de cel in wegens geweldpleging.

Politierechter mr. L. P. Galema veroordeelde hem gisteren tot vijf maanden gevangenisstraf omdat hij van een balkon op driehoog een zware wielklem naar twee parkeerwachten van de dienst Stadstoezicht heeft gegooid.

De parkeerwachten waren het zat, dat B. zijn auto zo vaak zonder betalen op die plek neerzette. Zij hadden hem al menige keer 'gematst'.

Te laat

Ditmaal kwam eerst B.'s vriendin naar beneden om alsnog een parkeerbonnetje te kopen, maar zij kreeg te verstaan dat ze te laat was: de beschikking was al in de maak op de handcomputer en de wielklem was al vastgezet.

Toen Nico B. dit gewaar werd en ook te horen kreeg dat de klem niet zou worden weggehaald, riep hij van boven: "Wacht maar! Ik heb nog iets voor jullie!" Een ogenblik later verscheen hij weer, en riep: "Hier heb je er nog een!" Hij tilde een wielklem, die hij in de woonkamer had liggen, hoog boven zijn hoofd en smeet hem met alle kracht naar beneden. Het ding kwam op de dienstauto van de parkeerwachten terecht en vernielde daarvan de voorruit en het dak.

De rechter heeft poging tot zware mishandeling bewezen verklaard, naast vernieling, en ook verduistering van wielklemmen: B. bleek er zes uit de buurt te hebben 'verzameld'.

De dader was zelf niet naar de rechtszaal gekomen. "Mogelijk had hij een beter vonnis gekregen als hij zo dapper was geweest zelf hier te verschijnen", zei rechter mr. Galema openhartig. "Ik weet wel, die mensen van Stadstoezicht kunnen best lastig zijn, maar dít wens ik hun niet toe." Mr. Galema wees de parkeerwachten elk vijfhonderd gulden smartengeld toe.

Nadat Nico B. zijn jeugd-tbr wegens het doodsteken van Kerwin Duinmeijer had uitgezeten, is hij nog diverse malen veroordeeld wegens mishandeling, poging tot doodslag, bedreiging en overtreding van de wapenwet. In 1989 werd hij bij een caféruzie in Purmerend zelf neergestoken. "Een behoorlijk gewelddadig mannetje", concludeerde de rechter gisteren uit het strafblad van B., wiens advocaat zich uit de zaak bleek te hebben teruggetrokken.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.