Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
18 november 1999
 

[Compu'Train]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[EUBOS.NL]
[BOL]
[Yess]
[ABN AMRO]
[CMG]
[Euromatch/Brunel]

Beatrix midden in orkaangebied

door Jan-Kees Emmer

WILLEMSTAD (Curaçao), donderdag

Het bliksembezoek aan enkele dorpen aan de Michielsbaai aan de door orkaanwind geteisterde zuidkust van Curaçao leverde koningin Beatrix gisteren een nat pak op en een geruïneerd kapsel. Het gezelschap werd getroffen door een onverwacht hoog opgestuwde golf.

De orkaan maakt het koningin en prins Claus onmogelijk om het programma op de bovenwindse eilanden af te werken. De luchthaven van St. Maarten is voorlopig gesloten.

De omvang van de schade is nog onduidelijk. Afgelopen nacht trok de orkaan Lenny op 80 mijl langs de bovenwindse eilanden. Dit ging gepaard met windstoten tot 300 kilometer per uur. Waarschijnlijk zal er in de komende uren bijna 400 milliliter water vallen. Ook St. Eustatius en Saba krijgen veel regen.

Deskundigen spreken van een unieke orkaan. Het is voor het eerst deze eeuw dat zo laat in het seizoen nog een orkaan van deze omvang het gebied treft. Ook de richting van de orkaan is bijzonder. Vrijwel altijd beweegt een orkaan zich van oost naar west, maar dit keer is het andersom.

Voor de hotels aan Frontstreet in Philipsburg is dit een extra gevaar. Door strandafslag staat bijvoorbeeld het Holland House nog geen meter van zee af. "Dat maakt de situatie zorgelijk, want we weten niet hoe hoog het water komt," zegt manager Paul Boetekees van het Holland House.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.