Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[Klik hier naar Matra Nortel]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Qxl]
[V & L informatica]

KNWU voert dopingjacht op

Van onze speciale verslaggever - BUNNIK, woensdag

Met het opvoeren van het aantal dopingcontroles van 250 naar 400 op jaarbasis gaat de KNWU ook in het volgende millennium het dopingspook te lijf. Op het gisteravond gehouden congres sprak voorzitter Joop Atsma de wens uit om voortaan de nationale selecties aan periodieke gezondheidscontroles te onderwerpen.

Daarnaast opperde de Friese preses het idee om een centraal meldpunt te installeren, waar de atleten en andere betrokkenen met hun vragen terecht kunnen. Het meldpunt en de daaraan gekoppelde vertrouwenscommissie zou onder de paraplu van NOC*NSF moeten komen.

Tweede Kamerlid Atsma werd bij de bespreking van het meerjarenbeleidsplan vanuit de vergadering geconfronteerd met een aantal kritische opmerkingen ten aanzien van de falende baanploeg op het afgelopen wereldkampioenschap in Berlijn. Zonder schroom memoreerde Atsma de veroverde olympische nominaties en prees hij baancoach Pieters "die in korte tijd door keihard te werken toch al een aantal startbewijzen voor Sydney in de wacht heeft gesleept. In mijn ogen heeft onze equipe op het WK goed gepresteerd." Op het beschamende niveau waarop de Oranje-equipe de nominaties afdwong en de uitermate milde kwalificatie-eisen ging de voorzitter én de vergadering niet in.

Op het congres werd René Koppert met onmiddellijke ingang aangesteld als penningmeester van de KNWU. De voormalig beroepsrenner, in het dagelijks leven registeraccountant, volgt Boudewijn Driessen op die zich met de breedtesport gaat bezighouden. Met Erik Lutjens werd Koppert herkozen in het hoofdbestuur, dat met Hubert Vos, burgemeester van Meijel, werd aangevuld. De nog overgebleven vacature bleef open.

Olympia's Tour dag ingekort

Olympia's Tour bezoekt volgend jaar alle twaalf Nederlands provincies. De 49e editie, die op 20 mei 2000 in Tilburg van start gaat, is met één dag ingekort, waardoor de ploegentijdrit is komen te vervallen. De totale lengte van de etappekoers voor amateurs om de GP Visa bedraagt 1350 kilometer.

Het etappeschema ziet er als volgt uit: 20 mei: proloog Tilburg (6.2 km); 21 mei: Tilburg-Tilburg (150 km); 22 mei: Tilburg-Rockanje (189 km); 23 mei: Rockanje-Ossendrecht (146); 24 mei: Buchten-Buchten (184.7 km); 25 mei: Born-Rhenoy (173.3 km); 26 mei: Nieuwleusen-Bedum individuele tijdrit (23 km) 27 mei: Bedum-Almere (196.5 km); 28 mei: Almere-Amsterdam (145 km).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.