Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[Klik hier naar Matra Nortel]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Vacatures]
[Qxl]

Reddingspoging Volendam
lijkt te slagen

Van onze Telesportredactie - VOLENDAM, woensdag

Na een met spoed belegde vergadering heeft FC Volendam bekend gemaakt 600.000 gulden vergaard te hebben. Daarmee lijken een verlenging van het verblijf in en de licensie voor het betaald voetbal veilig gesteld.

Vanmiddag om 12.00 uur loopt de deadline voor FC Volendam af. Dan moet de noodlijdende Toto-Divisieclub, sinds gisteren zonder bestuur, aan de KNVB kunnen aantonen over acht ton te beschikken om de belangrijkste rekeningen zo snel mogelijk te voldoen. In een spoedberaad, waarvoor alle geledingen zoals sponsors- en supportersverenigingen van de club waren uitgenodigd, deed de Raad van Commissarissen gisteren een uiterste poging het bedrag bij elkaar te sprokkelen.

Het bestuur van FC Volendam stapte in de nacht van dinsdag op woensdag op na een urenlange vergadering met dezelfde Raad van Commissarissen, die enkele weken geleden de opgeheven Raad van Toezicht verving. De geloofwaardigheid van het bestuur zakte afgelopen week naar een dieptepunt, nadat de eerder opgestapte vice-voorzitter Peter van de Rijt een sponsorcontract had vervalst en de bestuursleden geen andere mogelijkheden zagen om de club van een faillissement te redden.

RvC-voorzitter Henk Kras, gisteren en vandaag belast met het bijeen vergaren van het benodigde bedrag, hoopt vandaag voor 12.00 uur de resterende twee ton ook op tafel te kunnen leggen. Kras: "Deze Raad is pas vier dagen bij elkaar. Hoewel veel tegenstanders niet alleen het opstappen van het bestuur maar ook van de Raad van Commissarissen eisten, hebben wij besloten dat het bestaansrecht van de RvC niet in een halve week te bewijzen valt. Ons nu afstemmen zou ook onhandig zijn. Dan is de club helemaal onbestuurbaar, terwijl er binnen enkele uren acht ton verzameld moet zijn. Laten we dan in ieder geval nu trachten dat bedrag bijeen te brengen en dan kunnen we later, als de oppositie inderdaad hardnekkig blijft, altijd nog aftreden."

Een adviescollege zal, indien de club op zeer korte termijn uit de ergste problemen is, een nieuw bestuur voordragen. De Raad van Commissarissen zal deze nieuwe leden moeten goedkeuren. Tot die tijd blijft het oude bestuur op demissionaire basis aan.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.