Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[Vacatures]
[V & L informatica]
[Cybercard]
[Qxl]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Jong Oranje zwijgt
voor cruciaal duel

Van onze speciale verslaggever - MOESKROEN, woensdag

Richard Knopper, Arnold Bruggink en Wilfred Bouma kunnen vanavond gewoon aantreden in de beslissende wedstrijd tegen de olympische selectie van België, met als inzet een EK-ticket voor de eindronde in mei 2000. Het licht geblesseerde Oranje-trio trainde gisteravond gewoon mee in Stade 'Le Canonnier'. Eerder was de geplande ochtendtraining door bondscoach Han Berger geschrapt vanwege de barre weersomstandigheden (vorst) en het feit dat de meeste internationals klaagden over vermoeidheid.

Arnold Bruggink trainde gewoon mee met het jong Oranje van coach Han Berger. De PSV-er was licht geblesseerd, maar kan vanavond in het cruciale duel tegen de Rode Duivels gewoon aantreden.

FOTO: HANS VAN TILBURG

Voor de eerste keer tijdens de olympische missie is de spanning in het Nederlandse kamp echt om te snijden nadat de kritieken op het vertoonde spel in Heerenveen bijzonder hard waren aangekomen. Na een ochtendwandeling volgde in het hotel een stevige nabespreking met de spelers, die daarna alleen nog tijdens een officiële bijeenkomst met de pers mochten praten. De doorgaans zo kalme Berger greep zelf de gelegenheid aan om fors uit te halen naar de 'boze buitenwereld', waarin zijns inziens ongenuanceerd en hard op de man was gespeeld na de zwakke eerste vertoning tegen de Rode Duivels.

Op de vraag of hij naar aanleiding van de heenwedstrijd (2-2) heeft besloten enkele veranderingen door te voeren in het elftal, wilde Berger dan ook geen antwoord meer geven. De openheid die zo kenmerkend was voor het olympisch elftal, heeft inmiddels dus plaats gemaakt voor geslotenheid en wantrouwen. Op de glad geborstelde grasmat van het knusse stadion (met ruim 10.000 kijkers vanavond uitverkocht) viel het echter vooral op dat Kiki Musampa prominent aanwezig was, waaruit geconcludeerd kon worden dat Berger wellicht zal terugvallen op een viermansmiddenveld. Met dat concept boekte het Nederlands team voorheen de beste resultaten.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Zegers; Oude Kamphuis, Nieuwenburg, Hofland, Van der Leegte; Cairo, Van Bommel, Knopper, Musampa; Bruggink en Vennegoor of Hesselink.

Kwalificatie EK onder 21 jaar, play-offs 2e wedstrijd:
Turkije - Polen 1-0
Eerste duel 1-2. Turkije geplaatst voor de eindronde.
Spanje - Noorwegen 4-0. Eerste duel 3-1, Spanje geplaatst voor de eindronde.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.