Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[V & L informatica]
[Vacatures]
[Qxl]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]

Mary Pierce verder in Masters

Van onze Telesportredactie - NEW YORK, woensdag

Mary Pierce en debutante Barbara Schett hebben als eersten de kwartfinales gehaald van de Masters in New York, het officieuze wereldkampioenschap tennis voor vrouwen. De top-zestien van de wereldranglijst geven in Madison Square Garden acte de présence.

Mary Pierce wankelde tegen Anna Kournikova. Maar de Francaise hield de rug recht en kwam uit schier geslagen positie terug om zich als eerste te kwalificeren voor de kwartfinales van de Masters in New York.

FOTO: AP

Pierce leek lang op weg de eerste geplaatste speelster te worden die het toernooi moest verlaten. Tegen Anna Kournikova dreigde ze, al op een 1-0-achterstand in sets (6-7), haar service te verliezen en met 5-1 achter te komen. De Française redde twee breekpunten, won de game en vervolgens de set via de tiebreak (7-6). In de derde set stond Pierce Kournikova nog vijf punten toe: 6-0.


Serena Williams heeft zich teruggetrokken voor het Masters tennistoernooi voor vrouwen in New York. Ze heeft te veel last van een rugblessure. De Amerikaanse, die als vierde was geplaatst, had gisteravond tegen de Belgische Dominique van Roost moeten uitkomen. Als vervangster is de Russin Jelena Likovtsjeva aangewezen.


,,Het was een mentale kwestie'', zei Kournikova. Pierce, als vijfde geplaatst in New York, had uiteraard minder reden tot klagen: ,,Het is lang geleden dat ik uit zo'n positie ben teruggekomen.'' Het duel ging niet louter om de uitslag. Kournikova is hard op weg om Pierce als glamourkoningin van de tennisbaan te verdrijven, maar de Franse prima donna verleende in New York geen medewerking aan de machtsgreep van de sexy Russin.

Barbara Schett klopte de Spaanse Arantxa Sanchez in twee sets: 6-1 6-4. De 23-jarige Oostenrijkse had vooral genoten van de ambiance in New York. ,,Het is gewoon geweldig in Madison Square Garden te spelen.''

Hannover

De vrouwen bepalen dus deze week in New York wie de sterkste van het jaar is; komende week zijn de mannen aan de beurt. Hannover is voor de laatste keer plaats van handeling voor het wereldkampioenschap. Richard Krajicek is zich toch aan het voorbereiden op het ATP WK in Hannover, dat dinsdag begint. De 27-jarige Muiderberger komt daarmee terug op zijn eerdere uitspraak, dat hij indien slechts reserve niet zou afreizen. Afgelopen zondag besloot hij, na samenspraak met coach Rohan Goetzke, het tennisracket weer op te pakken.

De kans is namelijk levensgroot, dat hij alsnog kan meedoen aan het lucratieve en prestigieuze eindejaarstoernooi. Pete Sampras (rug) en Nicolas Kiefer (enkel), die beiden deel uitmaken van de top-acht, zijn nog steeds twijfelgevallen. Wanneer een van hen zich onverhoopt dient terug te trekken, komt Krajicek automatisch in het schema terecht. Voor Hannover kwalificeerden zich Andre Agassi, Jevgeni Kafelnikov, Gustavo Kuerten, Thomas Enqvist, Pete Sampras, Todd Martin, Nicolas Kiefer en Nicolas Lapentti.

• Paul Haarhuis moet aan de zijde van zijn nieuwe partner Jared Palmer vanaf vandaag in Hartford de wereldtitel in het dubbelspel verdedigen. Vorig jaar won de Eindhovenaar het wereldkampioenschap samen met Jacco Eltingh, die daarna zijn carrière beëindigde.

• Andrew Ilie is aan het Australische Davis Cup-team toegevoegd voor de finale tegen Frankrijk, begin volgende maand in Nice. Teamchef John Newcombe riep de gravelspecialist op uit voorzorg. Mark Philippoussis en Lleyton Hewitt nemen tegen de Fransen waarschijnlijk de partijen in het enkelspel voor hun rekening. Patrick Rafter is door een operatie niet beschikbaar. De 'Woodies' nemen naar alle waarschijnlijkheid het Australische dubbel voor hun rekening.

• New York. WK, vrouwen, 4 miljoen gulden. Eerste ronde: Schett (Oos/7) - Sanchez (Spa) 6-1 6-4, Pierce (Fra/5) - Kournikova (Rus) 6-7 7-6 6-0. Tauziat (fra/6) - Coetzer (ZAf) 6-3 7-6

Dubbelspel, eerste ronde: Sanchez Neiland Spa Let 4 - Spirlea Vis Roe Ned 3-6 6-2 6-3.

• Pattaya. Vrouwen, 225.000 gulden. Eerste ronde: Plischke (Oos/3) - Gersi (Tsj) 6-4 6-1, Kremer (Lux/4) - Tanasugarn (Tha) 4-6 6-3 7-5, Pratt (Aus/8) - Tuljagonova (Oez) 6-0 6-2, Marosi (Hon) - Courtois (Bel) 6-3 0-6 6-3, Pisnik (Slw) - Cocheteux (Fra) 6-1 1-0 opgave, Carlsson (Zwe) - Sangaram (Tha) 4-6 6-2 6-4, Kleinova (Tsj) - Molik (Aus) 2-6 6-2 6-4, Maleeva (Bul) - Grzybovska (Pol) 6-1 6-0.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.