Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[V & L informatica]

McCaffrey naar IOC

SYDNEY, woensdag

Barry McCaffrey, drugs- en dopingbestrijder namens het Witte Huis, gaat praten met Juan Antonio Samaranch. De baas van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) had de Amerikaan maandag tijdens een dopingconferentie in het Australische Sydney uitgenodigd zijn standpunten te komen verdedigen.

McCaffrey is het niet eens met de opzet van het nieuwe wereldantidopingbureau WADA. De Amerikaanse dopingbestrijder twijfelt aan de onafhankelijkheid van het door het IOC opgezette orgaan omdat de Verenigde Staten en andere landen uitgesloten zijn van deelname.

McCaffrey liet weten de invloed van het IOC op het WADA te willen beteugelen. In een officiële verklaring zei McCaffrey dat hij ,,voorzichtig optimistisch'' is dat progressie kan worden geboekt.

• De Australische regering heeft een akkoord gesloten met dertien landen, waaronder Nederland, om de jacht op doping te verscherpen en samen te werken in onderzoek naar nieuwe opsporingsmethodes.

De overige landen die hun medewerking hebben toegezegd zijn Canada, China, Finland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zuid-Afrika, Zweden, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De overeenkomst werd gesloten tijdens de dopingconferentie die sinds maandag in Sydney wordt gehouden.

De deelnemers hebben verklaard te zullen meewerken aan de totstandkoming van een gemeenschappelijke manier van het controleren op doping. De president van het Australische anti-dopingcomité, Natalie Howson, gaf aan dat waarschijnlijk ook Denemarken en Duitsland aan het samenwerkingsverband zullen deelnemen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.