Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
17 november 1999

 


[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]
[Klik hier naar Matra Nortel]
[V & L informatica]

Eitje voor Ricoh Astronauts

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, woensdag

Ricoh Astronauts blijft in de race voor een plaats in de volgende ronde van de Saporta Cup, het equivalent van de UEFA Cup. De Amsterdamse basketballers veegden gisteravond het Cypriotische Apoel Nicosia met 98-38 van het veld. Als de Astronauts op 7 december in de Apollohal met minimaal acht punten verschil winnen van Maccabi Ironi uit Israël, plaatsen ze zich vrijwel zeker bij de laatste 32.

De mannen van coach Ton Boot zijn de laatste weken onmiskenbaar naar een grote vorm gegroeid. De uitwedstrijd tegen de Franse topclub Elan Sportif Chalon ging twee weken geleden weliswaar nipt verloren, maar vormde tevens een indicatie van de geweldige progressie van de ploeg. Dezelfde Fransen hadden immers aan het begin van het seizoen de Amsterdammers in eigen huis vernederd. Iets soortgelijks viel ook in het duel tegen Nicosia te signaleren. De Cyprioten dwongen twee maanden geleden de Astronauts tot de bodem te gaan. Inmiddels hebben ze echter hun twee Amerikanen naar huis gestuurd en zijn daardoor aanzienlijk verzwakt.

De thuisclub raasde gisteren dan ook als een orkaan over zijn arme opponent, die duidelijk niet op dit hoge niveau had gerekend. Gestuwd door 'Mighty Mouse' Chris McGuthrie, die in de eerste helft een wervelende show weggaf, liep naar een ongekende 49-11 voorsprong bij de rust. De elf Cypriotische punten waren behalve een demonstratie van de eigen onmacht ook een bevestiging van de superieure Amsterdamse verdediging. De tweede helft was vervolgens een formaliteit. Behalve McGuthrie (22 punten) blonk ook Koen Rouwhorst uit, hij verzilverde 13 van zijn 15 schotpogingen en kwam tot 26 punten.

Record Pacers

De Indiana Pacers zijn het NBA-seizoen met een record begonnen. De 96-87-zege bij Houston Rockets betekende de vijfde overwinning in zeven duels. Nooit eerder startte de ploeg van Rik Smits de competitie zo voortvarend.

Tegen de ploeg van onder meer Charles Barkley werd de zege pas in de slotfase veilig gesteld. Houston Rockets, al vijf thuisduels zonder winst, leidde met 2.38 minuten op de klok nog met 63-53. Met name Al Harrington was verantwoordelijk voor de geslaagde inhaalrace met 12 van zijn 18 punten gescoord in het laatste kwart.

Smits kwam tot 21 speelminuten. Daarin was de Einhovenaar goed voor zes punten.

Amsterdam. Mannen, Saporta Cup, eerste ronde. Groep C, achtste speeldag: Astronauts Amsterdam (Ned) - Apoel Nicosia (Cyp) 98-38 (49-11).

Topscorers Astronauts: Rouwhorst 26, McGuthrie 22, Spinks 14, Bennes 11, Vilnioes (Lit) - Szekesfehervar (Hon) 95-83 (58-37).






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.