Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
15 november 1999
 

[Cybercard]
[V & L informatica]
[Vacatures]
[Qxl]

KNVB: één voor twaalf in Volendam

Van onze Telesportredactie - VOLENDAM, maandag

FC Volendam moet voor het einde van de week circa 800.000 gulden 'hard' kunnen maken, om te voorkomen dat de KNVB de licentie intrekt. De bond heeft al laten weten, dat het niet twee, maar één voor twaalf is. Een bezorgde clubvoorzitter Ad Hoens: "Het is verschrikkelijk complex. Oplossingen liggen niet voorhanden. In samenspraak moeten we er alsnog proberen uit te komen. Of dat lukt kan ik niet voorzien."

Intussen rijzen er steeds meer vragen, over hoe de van valsheid in geschrifte beschuldigde ex-vice-voorzitter Peter van de Rijt zowel de club, de gemeente als de KNVB om de tuin heeft kunnen leiden. Ook omdat bij diverse beslissingen (clubbegroting, investering gemeente en afgifte licentie) accountantsverklaringen vereist waren.

Maar voordat dit duidelijk zal worden, klinken steeds meer geluiden uit de gemeenschap, om de in financiële nood verkerende club alleen de hand te reiken als alle betrokkenen opstappen en de vereniging een blanco 'herstart' maakt. Pas dan zouden diverse stille geldschieters bereid zijn in actie te komen.

Intussen dreigt ook een crash binnen de plaatselijk B&W, omdat de gemeente als een belangrijke factor binnen de huidige chaos wordt gezien. Het gaat hier om de controle van de 8.5 miljoen gulden die recentelijk in de club werden gepompt. Dit heeft vooral wethouder Nelly Veerman-Tol in de problemen gebracht, omdat zij de door de gemeente geïnstalleerde controle-apparaat de nek omdraaide, door onvoorwaardelijk voor het bestuur te kiezen. Toen deze Raad van Toezicht daaruit de conclusies trok, ging de wethouder zelf in de vervangende Raad van Commissarissen zitten.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.