Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
15 november 1999
 

[V & L informatica]
[Qxl]
[Vacatures]
[Cybercard]

Bert Jacobs overleden

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, maandag

Met Bert Jacobs is een even kleurrijk als vakkundig voetbaltrainer heengegaan. De Zandvoorter, die gisteren op 58-jarige leeftijd is overleden, predikte altijd de eenvoud en had het unieke vermogen om met beperkt materiaal overal en altijd te presteren.

Bert Jacobs was 35 jaar lang trainer. Hij prikte door de gemaaktheid van de voetbalwereld heen maar hield er tegelijkertijd toch van. Hij bleef altijd zichzelf en wilde overal vooral ook de humor van inzien.

Door een zware operatie, eind jaren tachtig, ging hij het voetbal nog meer relativeren dan hij al deed. "Don Leo, Don Guus, het is allemaal prachtig. Maar noem mij maar gewoon trainer. Ik moet het gras ruiken".

Hij was een vrijbuiter, die de Nederlandse taal verrijkte met de term hots-knots-begonia-voetbal. Hij noemde het oude RKC-stadion ooit een rangeerterrein en kwam er later te werken, want daar voelde hij zich geenszins te groot voor. Bert Jacobs vond het belangrijk te lachen in het leven. "Ik ben niet onafhankelijk, maar wel tevreden", zei de man die altijd net onder de top werkte. Toch was hij een perfectionist. "De poppetjes op de juiste plaats, de gezichten dezelfde kant op. En een goede veldbezetting", luidde zijn recept. Het was van een eenvoud die hijzelf als geen ander begreep.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.