Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
15 november 1999
 

[Vacatures]
[Cybercard]
[Qxl]
[V & L informatica]

Crisis bij Bloemendaal duurt voort

Van onze hockeymedewerker - AMSTERDAM, maandag

Bij Bloemendaal lijken de problemen inmiddels hoog opgestapeld. Vier weken geleden nog de trotse koploper in de hockey hoofdklasse met vijf punten voorsprong op de achtervolgers, na de 2-1-nederlaag bij hekkensluiter Hurley weet Bloemendaal inmiddels Klein-Zwitserland (3-4 bij HGC) naast zich op de tweede plaats met liefst vier punten achterstand op Amsterdam. Amsterdam zelf maakte bij Kampong geen fouten en won met 2-6 simpel.

Voor Bloemendaal zijn de uitwedstrijden inmiddels een onoverkomelijk probleem. In het Amsterdamse Bos lukte het op het meer op een startbaan lijkende nieuwe kunstgras helemaal op niets. Al snel zorgde Van der Braak voor de eerste schrik bij de Bloemendalers en daar kwam de landskampioen ondanks de gelijkmaker van De Nooyer niet meer over heen. Stalling drukte Bloemendaal met de neus op de feiten: ook een landskampioen moet, al is het tegen de hekkensluiter, de mouwen opstropen om te winnen. Bloemendaal deed dat niet. Amsterdam profiteerde door de winst bij Kampong maximaal maar weet doordat Klein-Zwitserland met 3-4 bij HGC won en Den Bosch door de 1-2 bij Tilburg dat de groep achtervolgers groot is.

Vooral de winst van Klein-Zwitserland maakte indruk met een uitblinkende Taeke Taekema, de pas 19-jarige laatste verdediger, die iedere week met zijn Klein-Zwitserland volle velden trekt. Dit keer was hij met drie rake strafcorners weer matchwinnaar. Zo langzamerhand lijkt hij niet meer weg te denken uit de selectie van Oranje, waaraan hij twee weken geleden al mocht ruiken tijdens de trip naar Egypte. Voor de vaste nationale strafcornerkoning Bram Lomans vormt hij in ieder geval een regelrechte bedreiging. Kreeg Taekema tegen HGC tien strafcorners voor zijn drie treffers, Lomans zette uit de slechts twee HGC-mogelijkheden er een om in een strafbal (Veen voor 2-2) en schoot er één zelf raak. Honderd procent dus en na afloop moest ook Taekema dat erkennen. Met een glimlach overigens, want de winst was wel degelijk voor zijn Klein-Zwitserland en daar ging het tenslotte om.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.