Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
15 november 1999
 

[Bank of Scotland]
[Autosite]
[BOL]
[Vacatures]
[Veilinghal]

Koninklijke verloving

Elkaar diep in de ogen kijkend openen de Belgische prins Filip en zijn verloofde Mathilde d'Udekem d'Acoz de dans in het koninklijk paleis van Laken in Brussel. Met 1500 gasten, afkomstig uit alle geledingen van de Belgische bevolking, vierden zij hun verloving.

Mathilde, in een donkerblauwe jurk, glimlachte stralend.

Voor de muziek zorgden Belgische topartiesten als Raymond van het Groenewoud, 'Toots' Thielemans, Wil Tura en Adamo. Ook koning Albert, die wegens rugklachten met een stok moet lopen, waagde zich even op de dansvloer.

Op het stadhuis van Brussel was de verloving eerder op de dag officieel afgekondigd. Het paar zal op 4 december in het huwelijk treden, eveneens in Brussel. Belgische 'royalty-watchers' verwachten een spoedige troonsafstand van koning Albert ten gunste van zijn zoon Filip, maar voorlopig blijft het bij speculaties.

Jonkvrouw Mathilde mag zich vanaf de dag van haar huwelijk prinses noemen. De Belgische regering heeft daartoe zaterdag een speciaal besluit gepubliceerd. Het is geen automatisme dat de echtgenote van de kroonprins de titel van prinses verwerft. Mathilde gaat vanaf 4 december tevens door het leven als hertogin van Brabant, omdat prins Filip hertog van Brabant is. Ook haar vader en oom maken promotie door het huwelijk. Zij verwerven de titel van graaf.

FOTO: Reuters






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.