Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

maandag
15 november 1999
 

[Euromatch/Brunel]
[Bank of Scotland]
[Yess]
[BOL]
[Compu'Train]
[CMG]

Beknelde klusser overlijdt
in ventilatierooster vloer

Van onze correspondent GRONINGEN, maandag

De politie heeft in een woning het stoffelijk overschot gevonden van een man die klem zat in een ventilatierooster van de heteluchtverwarming in de vloer. Hij hing met zijn hoofd naar beneden in het gat. Alleen het onderste gedeelte van zijn lichaam stak boven het rooster uit.

De overleden Groninger, de 61-jarige M. Riksten, was aan het klussen bij het vloerrooster in zijn huis aan de Speenkruidstraat. "Hij wilde waarschijnlijk een filter plaatsen en is op de een of andere manier voorover in het gat gezakt en kwam muurvast te zitten. Hij slaagde er niet in om zichzelf uit de smalle opening te bevrijden en is uiteindelijk overleden. We denken dat hij een paar dagen in deze benarde positie heeft gelegen", aldus politiewoordvoerder woordvoerder L. Bont.

Het slachtoffer heeft nog geprobeerd zich uit de kleine opening los te maken. dat lukte niet, waarna hij, mogelijk ook door de ongelukkige positie met het hoofd naar beneden, is overleden.

Het royale herenhuis van de overleden boekhouder staat al een tijdje te koop. "Hij heeft inmiddels samen met zijn vrouw een andere woning gekocht maar hij verbleef nog af en toe een paar dagen in zijn oude huis om te klussen. Het is een heel groot huis met wel zeven slaapkamers en twee badkamers. Nee, contact hadden we nauwelijks met elkaar. We weten niet eens hoe ze heten, ze leden een behoorlijk teruggetrokken leven. Als we hem tegenkwamen, had hij dikwijls een borrel op", aldus een buurvrouw.

Een kennis die even bij de klusser op bezoek wilde zag door het raam alleen de benen van zijn vriend en alarmeerde de politie. De brandweer heeft het lichaam uit het gat gehaald en overgebracht naar een mortuarium.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.