Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
12 november 1999
 

[Autosite]
[BOL]
[Vacatures]
[Veilinghal]

Winstprognose
Copaco omlaag

EINDHOVEN, vrijdag

Pc-distributeur Copaco stelt zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij. Met name het tweede halfjaar verloopt met de blik op het komende millennium slechter dan het bedrijf uit Eindhoven had voorzien.

Veel ondernemingen stellen het besluit om een nieuw computersysteem aan te schaffen uit tot na de millenniumwisseling, constateert Copaco. Daar heeft het bedrijf vooral in het tweede halfjaar last van. "Het is een uniek fenomeen", aldus algemeen directeur J. Reijers. "In het eerste halfjaar hoorde je iedereen over het millennium, nu niet meer. Je kunt niet voorspellen wat er gebeurt; als het een gewoon jaar was geweest dan hadden we het wel voorzien."

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in september voorspelde Copaco voor 1999 nog een autonome winstgroei van 10 procent. In de eerste negen maanden heeft de onderneming haar omzet desondanks met 65 procent opgekrikt tot bijna ƒ730 miljoen.

Het grootste gedeelte daarvan is toe te schrijven aan de acquisitie van A-line, Amtron en Sydicom Distribution. Zonder die mee te tellen, zette de onderneming 18 procent meer om.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.