Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
12 november 1999
 

[Belastingdienst]
[Tele2]
[BOL]
[Euronet]
[Primafoon opent je wereld]
[Veilinghal]
[ABN AMRO]
[NWI Officiele huizenkrant]

Weer record Nasdaq

NEW YORK, vrijdag

In de Verenigde Staten lijkt de technologie-hausse niet meer te stoppen. Terwijl de Dow Jones gisteren op Veterans Day pas op de plaats maakte (-2,44 punten op 10.595,30), stoomde de Nasdaq verder op. De index van technologische waarden sloot opnieuw op een recordstand: met 41,33 punten winst op 3197,29.

Daarmee boekte de Nasdaq-index het achtste record in negen handelsdagen. Analisten voorspellen dat het einde van de groei nog niet is bereikt.

Drijvende kracht achter de opmars waren gisteren zwaargewichten als Microsoft, Cisco en Dell. Voor Cisco (+$4¼ op $83¾) lag dat voor de hand. De netwerkleverancier presenteerde afgelopen dinsdag sterke kwartaalcijfers, waarvan het gisteren in de markt nog profiteerde.

Microsoft en Dell krabbelden daarentegen juist weer op. Microsoft had een tik te verwerken gekregen na het vernietigende, tussentijdse vonnis van een Amerikaanse rechter, vorige week, over de monopoliepositie van de softwaregigant. Gisteren sloot het fonds $2½ hoger op $89 5/8.

Dell, 's werelds grootste pc-fabrikant, maakte onlangs bekend dat de derde kwartaalcijfers lager zouden uitvallen door stijgende prijzen voor geheugenchips. Die kwartaalcijfers kwamen gisteren nabeurs. Op voorhand rekenden beleggers kennelijk toch op een beperkte tegenvaller. Dell klom $2 op $43½.

Onder de Dow-fondsen stonden de financiële waarden enigszins onder druk na een winstwaarschuwing van Bank One, de vijfde bank in de Verenigde Staten. Oorzaak van de lagere winstprognose de tweede van het concern dit jaar! zijn aanhoudend tegenvallende groeicijfers bij de creditcardactiviteiten van de bank. Bank One sloot zelf onveranderd op $34 5/8.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft besloten de productie van 757 en 767 passagierstoestellen terug te schroeven. Naar verluidt zijn van de 757 serie dit jaar nog maar 3 toestellen verkocht. Concurrent Airbus geldt als de veroorzaker van de Boeing-ellende. Boeing sloot $½ lager op $411/3






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.