Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
12 november 1999
 

[Autosite]
[Vacatures]
[Veilinghal]
[BOL]

Weer aardbeving
in West-Turkije

ISTANBOEL, vrijdag

Het westen van Turkije is gisteren opnieuw getroffen door een krachtige aardbeving, ditmaal met een kracht van 5,7 op de schaal van Richter. Een man stierf door een hartaanval als gevolg van de aardschok. Er vielen zeker 170 gewonden, voornamelijk omdat mensen in paniek uit de ramen sprongen. Het zwaarst getroffen werd de stad Adapazar waar 142 mensen gewond raakten. Ook in Izmit en Golcuk zijn enkele mensen gewond geraakt.

In augustus kwamen ruim 17.000 mensen om het leven toen het noordwesten werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. De regio is daarna zeker 380 keer getroffen door naschokken.

Het epicentrum van de jongste beving lag in de buurt van Sapanca. De trillingen waren behalve in Istanboel ook in de hoofdstad Ankara te voelen. Volgens het Turkse persbureau Anatolië renden overal in de regio mensen in paniek de straat op. Ook veel mensen die sinds de grote aardbeving in augustus nog steeds in tentenkampen verblijven, liepen gillend rond. Veel Turken besloten de afgelopen nacht buiten door te brengen uit angst voor nieuwe naschokken. (AP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.