Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

vrijdag
12 november 1999
 

[Eurocard MasterCard]
[CMG]
[Compu'Train]
[Euromatch/Brunel]
[Yess]
[BOL]

Dieven tuk op Mercedes-spiegels

Van onze correspondent

UTRECHT, vrijdag

De peperdure buitenspiegels van automobielen van het merk Mercedes zijn momenteel zeer in trek bij het dievengilde. De importeur van het Duitse automerk, die in Utrecht is gevestigd, moet steeds grotere bestellingen bij de fabriek plaatsen om alle verdwenen exemplaren te kunnen vervangen.

Volgens een woordvoerder van de importeur is bij de vraag naar losse zijspiegels sprake van een "meer dan proportionele stijging". In de afgelopen maanden bestelden de dealers dertig procent meer spiegeltjes dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om buitenspiegels van alle recente Mercedes-modellen.

"Schadegevallen kunnen deze opvallende toename niet verklaren, zodat diefstal als enige mogelijkheid overblijft", aldus de zegsman. Uit de bestellingen blijkt dat vaak alleen het spiegelglas (circa 60 gulden) wordt ontvreemd. Niettemin worden er ook veel complete spiegels (ƒ300 à ƒ500) gestolen.

"Het zijn uiteraard hoogwaardige en speciaal tegen verblinding gecoate spiegels", vertelt de Mercedes-woordvoerder. "Ze bestaan uit gelaagd glas en hebben een ingebouwde verwarming. Maar wat de dieven er precies mee willen, is ons een raadsel."

Overigens zijn de dieven niet alleen in ons land actief, maar doet hetzelfde bizarre fenomeen zich ook in België voor. De Rijkswacht spreekt zelfs al over een rage.

 






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.