Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
11 november 1999

 


[Qxl]
[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]
[Prive Roddelbox]

Boete voor Erik Gerets

EINDHOVEN, donderdag

De tuchtcommissie van de Europese voetbalunie (UEFA) heeft PSV en trainer Erik Gerets een geldboete opgelegd. De club moet omgerekend ruim 34.000 gulden betalen wegens wangedrag door de supporters in duel met het Duitse Bayern München in de Champions League. Erik Gerets kreeg een geldboete van bijna 14.000 gulden. De coach gaf speler Lothar Matthäus een duw in de slotfase van de wedstrijd. Zijn gedrag leidde tot grote commotie. PSV en Erik Gerets stuurden later aan Bayern München een brief waarin excuses werden aangeboden.

Overigens kreeg Bayern-speler Jens Jeremies een bijzonder grote domper te verwerken. De UEFA-tuchtcommissie schorste hem voor maar liefst vijf duels. De Duitser werd gestraft voor zijn overtreding op Arnold Bruggink. Jeremies, die na die daad uit het veld gestuurd, heeft al een duel van zijn schorsing uitgezeten. Hij ontbrak in de laatste poulewedstrijd van Bayern München tegen Glasgow Rangers. Van zijn club kreeg de middenvelder eerder al een boete van ruim 11.000 gulden.

• Ajax kreeg een boete van bijna 9000 gulden wegens wangedrag van de fans tijdens het duel met Hapoel Haifa op 4 november in Amsterdam.

• Roda JC moet de UEFA in totaal 15.000 gulden betalen wegens incorrect gedrag van de ploeg in beide wedstrijden tegen het Duitse Wolfsburg.

• Feyenoord is een kleine 14.000 gulden kwijt wegens het afsteken door fans van vuurwerk in het thuisduel met Boavista op 19 oktober.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.