Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
11 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Qxl]
[Prive Roddelbox]
[V & L informatica]

Paardentrainer Weusthof
(59) verongelukt in stal

Van onze correspondent - ROSSUM, donderdag

Binnen de Nederlandse paardenwereld is met grote verslagenheid gereageerd op het nieuws dat de vermaarde paardentrainer Theo Weusthof (59) uit het Twentse Rossum bij een tragisch ongeval in een van zijn stallen om het leven is gekomen.

Weusthof was dinsdagavond samen met zijn broer bezig om in een stal op het erf van zijn boerderij aan de Weeldbaan een op de grond liggend paard overeind te helpen toen het door nog onbekende oorzaak mis ging en hij levensgevaarlijk gewond raakte. Hij zag nog kans, ondersteund door zijn echtgenote en broer, het woonhuis te bereiken. Na te zijn behandeld door het gealarmeerde ambulancepersoneel bezweek het slachtoffer daar even later aan zijn verwondingen.

Kampioen

Nadat Weusthof zijn indrukwekkende sportcarrière begon als springruiter, stapte hij later over op de mensport waarin hij veel furore maakte. Zo werd hij niet alleen met zijn vierspan schimmels individueel Nederlands kampioen, maar maakte hij ook deel uit van de landenploeg die in 1986 en 1988 wereldkampioen werd. Twee jaar geleden zette hij een punt achter zijn loopbaan.

Jan Maathuis van de gelijknamige stal in het nabijgelegen Geesteren kende Weusthof behalve als zakenrelatie vooral als goede vriend. "Ik heb hem zo'n 35 jaar gekend", zegt een aangeslagen Maathuis, die na een bezoek aan het buitenland dinsdagavond laat de onheilstijding te horen kreeg. "Dit is een heel groot verlies voor de Nederlandse paardensport. Theo stond altijd met hart en ziel klaar voor zijn dieren. Maar bovenal is dit uiteraard zeer pijnlijk voor de familie en zijn zoon Mark. Die stond op het punt internationaal door te breken in de mensport en kon zich in zijn vader geen betere begeleider wensen."

Weusthof, opgegroeid in de bakkerij van zijn vader, was behalve een begenadigd 'paardenman' ook een markante persoonlijkheid. Maathuis: "Bij een huldiging wilde koningin Beatrix belangstellend weten waar Rossum lag. Weusthof antwoordde; 'Bij Volthe (een piepklein buurtschapje, red.), majesteit'."

De politie hult zich voorlopig in stilzwijgen over de toedracht van het noodlottige ongeval. "We willen eerst volledige duidelijkheid voordat we daarmee naar buiten treden", aldus woordvoerder T. Schuurman. Volgens paardenkenner Maathuis, die ook de achtergronden nog niet kent, blijft het gedrag van een edele viervoeter onvoorspelbaar en kan een dergelijk ongeval iedereen overkomen: "Van de leek tot de grootste paardenkenner. Zoiets is absoluut niet te voorkomen."

Maathuis zegt te verwachten dat de uitvaartplechtigheid uitmondt in een groot eerbetoon van paardenminnend Nederland aan Weusthof: "Theo heeft dat meer dan verdiend."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.