Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
11 november 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Qxl]
[NWI Officiele huizenkrant]
[V & L informatica]

Rik Smits in top-50
van staat Indiana

Van onze basketbalmedewerker - AMSTERDAM, donderdag

Rik Smits is afgelopen week gekozen bij de beste vijftig basketballers uit de geschiedenis van de staat Indiana. Dit is bepaald geen sinecure, aangezien Indiana tot de meest vooraanstaande basketbalstaten van Amerika wordt gerekend. Smits werd hiervoor geëerd bij de opening van de nieuwe sporthal van de Indiana Pacers. Gisteren leed de Pacers de tweede nederlaag in vier duels. Het verloor de uitwedstrijd tegen één van de favorieten voor de titel, Miami Heat, met 113-101.

Het duel werd gedomineerd door de center van Miami, Alonzo Mourning, die 33 punten en zestien rebounds liet aantekenen. Mourning heerste met zijn bekende agressieve stijl in het gebied rond de basket. Smits kwam 26 minuten in het veld. Hij ontweek de lijf-aan-lijf-duels met Mourning en schoot van middenafstand dertien punten bij elkaar en pakte zes rebounds. Jalen Rose werd met zeventien punten topscorer bij Indiana.

Van de andere ontmoetingen sprong vooral in het oog de 92-87 thuiszege van Utah Jazz op Portland Trailblazers. Beide clubs horen tot de titelkandidaten. 'Mailman' Karl Malone, die afgelopen zaterdag als vierde speler in de geschiedenis van de NBA de 29.000 punten overschreed, blonk opnieuw uit met 24 punten en acht rebounds. Regerend kampioen San Antonio Spurs blijft doorgaan met winnen. Het leunt op een hecht collectief. Zeven man scoorden in de met 118-89 gewonnen ontmoeting tegen de Golden State Warriors in de dubbele cijfers. Tim Duncan, momenteel vermoedelijk de beste spelers van de NBA, had negentien punten en elf rebounds. Hij werd nog overtroffen door Malik Rose, die 21 punten had.

De Nederlanders in buitenlandse dienst breken op dit moment weinig potten. De meesten krijgen te weinig speeltijd om uit te blinken. Rolf van Rijn kwam bij de Belgische topper Charleroi dermate weinig aan de bak dat hij tussentijds werd getransfereerd naar de Franse staartclub Gravelines. Alleen Geert Hammink, Fransisco Elson en Eric van der Sluis blinken wekelijks uit. Van der Sluis kwam de laatste weken echter bij het voortreffelijk presterende Orange Oostende nauwelijks in actie wegens een dijbeenblessure.

Geert Hammink is bij de Duitse kampioen Alba Berlin bezig aan het beste seizoen van zijn carrière. Berlin heeft de eerste negen wedstrijden voor de Duitse competitie allemaal gewonnen, een clubrecord. In de Euroleague, het basketbal-equivalent van de Champions League, wonnen de Berlijners voor de tweede maal in zes duels. De Turkse kampioen Tofas Bursas werd met 81-55 opzij gezet. Hammink behoorde met dertien punten en tien rebounds tot de uitblinkers.

Francisco Elson imponeerde met zeven punten en tien rebounds in de topwedstrijd tussen zijn club Barcelona en mede-runner up Tau Ceramica. Dit was echter niet genoeg voor de overwinning. De 6500 toeschouwers zagen Ceramica met 74-85 winnen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.