Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
11 november 1999
 

[NWI Officiele huizenkrant]
[ABN AMRO]
[Belastingdienst]
[Tele2]
[BOL]
[Euronet]
[Primafoon opent je wereld]

Rustig Wall Street

NEW YORK, donderdag

Ondanks hoger dan verwachte PPI-cijfers over oktober was gisteren sprake van een tamme sessie op Wall Street. Kort na de openingsbel stond de Dow Jones-index op een verlies van 68 punten. De toonaangevende graadmeter sloot uiteindelijk niet meer dan 19,58 punten lager op 10597,74. Vandaag is de Amerikaanse obligatiemarkt gesloten.

"De markt kreeg een flinke verrassing te verduren", aldus een handelaar, doelend op de producentenprijsindex die in de maand oktober met 0,3% toenam ten opzichte van de maand ervoor. Er was gerekend op een toename van 0,1%. Bij deze cijfers zijn de sterk schommelende voedsel- en energieprijzen niet meegerekend. "Het rapport wijst op tekenen van toenemende inflatie; de markt heeft reden om bezorgd te zijn." Beleggers zijn deze week nog meer dan gewoonlijk gespitst op cijfers die een beeld geven van de inflatieontwikkeling, omdat de Amerikaanse centrale bank dinsdag vergadert.

Terwijl de financiële waarden in moesten leveren door de inflatie-angst, deden technologie-fondsen het goed. De Nasdaq, die wordt gedomineerd door technologie-aandelen, steeg dan ook met 30,95 punten tot 3155,99. Nieuwkomer Expedia, het online reisbureau van Microsoft, zag haar aandelen direct buitengewoon aandikken. Expedia-aandelen werden maar liefst $39 3/8 duurder op $53 3/8.

Beleggers blijven moederconcern Microsoft op de voet volgen, nadat de Amerikaanse rechtbank afgelopen vrijdag een vernietigend tussenvonnis uitsprak tegenover 's werelds grootste software-bedrijf. Topman Bill Gates ging gisteren op bezorgde vragen in op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. "Microsoft wil heel ver gaan in het tegemoetkomen aan de bezorgdheid van de overheid," aldus de topman. Microsoft daalde met $1¾ tot $87 1/8.

De grootste nieuwkomer gisteren op Wall Street was United Parcel Service (UPS). De pakjesbezorger prijsde haar aandelen op $50 dollar per stuk, met als gevolg een record-emissie van $5,5 miljard. Het aandeel dikte flink aan met $17 3/8 tot $67 3/8.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.