Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
11 november 1999
 

[Euromatch/Brunel]
['Gratis Internet bestaat niet, maar 20 MB voor je eigen homepage wel']
[BOL]
[Compu'Train]
[Yess]
[Eurocard MasterCard]
[CMG]

D66 wil kinderloze
huisvrouw fiscale
bonus afnemen

Van onze parlementaire redactie - DEN HAAG, donderdag

Huisvrouwen en huismannen met een werkende partner mogen van D66 vanaf 2001 geen belastingbonus van ruim 3300 gulden ontvangen indien het huishouden geen jonge kinderen telt.

D66-Kamerlid Giskes vindt dat mannen en vrouwen die er bewust voor kiezen niet te werken geen recht hebben op deze zogenaamde heffingskorting die mensen zonder inkomen straks via de giro krijgen overgemaakt.

De heffingskorting komt in de plaats van de huidige belastingvrije sommen. Niet-werkenden kunnen deze vrije som nu overhevelen naar hun werkende partner, die daardoor een extra belastingaftrek geniet.

Giskes democrate presenteert dit plan in een reactie op de omvangrijke belastingplannen van minister Zalm (Financiën) en diens staatssecretaris Vermeend, die in 2001 in moeten gaan.

"Zelfstandigheid zal in het nieuwe stelsel centraal moeten zijn. Het kostwinnersdenken is achterhaald", aldus Giskes, die een 'beloning' voor niet werken niet meer van deze tijd vindt. "Alleen het hebben en verzorgen van jonge kinderen vind ik een geldige reden om geen baan te hebben."

Het Kamerlid erkent dat haar voorstel hard kan uitpakken voor de traditionele huisvrouwen die nooit aan de arbeidsmarkt hebben deelgenomen en ook na de opvoeding van hun kinderen geen baan hebben gezocht. "Voor die groep zou je op basis van een leeftijdsgrens wellicht een uitzondering moeten maken."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.