Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
11 november 1999

 


[BOL]
[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Dubbelleven Rex Gildo leidt
tot aanvechten testament

door Henk van der Meyden - MÜNCHEN, donderdag

Nu blijkt duidelijk dat Rex Gildo (63), die tien dagen geleden uit het raam van zijn huis in München sprong en daardoor stierf, een dubbelleven leidde. Hij was homoseksueel en leefde samen met zijn vriend Dave Klingenberg, maar tegelijkertijd was hij al negen jaar getrouwd met zijn nicht Marion Hirtreiter.

Maar voor huwelijk was dit? In zijn testament, dat vandaag zal worden gepubliceerd door de Bunte Illustrierte in Duitsland, beschuldigt Rex zijn vrouw ervan dat zij hem al negen jaar geleden heeft verlaten. Daarom schenkt hij nu vijftig procent van zijn vermogen aan zijn vriend Dave Klingenberg (26).

De echtgenote is razend! ZIJ WIL ALLES! En of dat niet genoeg is: Rex' reputatie wordt nu dagelijks besmeurd op de zogenoemde Handy Mails in heel Duitsland. Men kan er de meest goedkope en schunnige opmerkingen en grappen op lezen over Rex' verborgen homoseksuele leven. Dat is Rex gelukkig bij zijn leven bespaard gebleven.

Maar met zijn testament haalt hij duidelijk uit naar zijn echtgenote. In het testament kan men lezen dat: "Van mijn platenroyalties en mijn huizen gaat vijftig procent naar de heer Dave Klingenberg. Hij is al acht jaar bij mij in dienst. Mijn vrouw, van wie ik al negen jaar gescheiden leef, en ik zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd."

Dit testament van Rex Gildo is met de hand geschreven. Een datum ontbreekt. Een grafoloog verklaarde dat het handschrift met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van Rex Gildo is.

Rex Gildo's vrouw heeft inmiddels al actie ondernomen tegen de inhoud van het testament. Haar advocaat Roland Hasl zegt: "Dat testament moet aan de rechter worden voorgelegd. Daar zal de echt- en juistheid van het testament worden onderzocht. Een tijdschrift (Bunte red.) is hiervoor niet de geëigende plaats. Wij maken ons niet druk over dit testament zolang het niet door de rechter is goedgekeurd."

Rex Gildo zal ongeveer elf miljoen gulden nalaten. Gildo verkocht meer dan vijfentwintig miljoen platen en maakte meer dan dertig speelfilms. Hij trad daarbij nog zo'n 160 tot 200 keer per jaar op voor een gage van tussen de zesduizend en elfduizend gulden.

Een insider: "Alleen met zijn bejaarden matinees verdiende hij al een miljoen per jaar. Daarbij komt zijn landhuis in Au bij Rosenheim, dat alleen al twee miljoen gulden waard is.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.