Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


woensdag
10 november 1999

 


[V & L informatica]
[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]
[Qxl]

Weer verlies honkbalteam

Van onze honkbalmedewerker - SYDNEY, woensdag

Het Nederlands honkbalteam is op het toernooi om de Intercontinental Cup nog altijd zonder overwinning. In het Australische Sydney verloor de ploeg van bondscoach Jan Dick Leurs ook de vijfde wedstrijd. Opnieuw werd het een kleine uitslag, maar niettemin was de 0-2 nederlaag tegen Taiwan de vijfde op rij.

Zes innings lang was het een werpersduel tussen Jurriaan Lobbezoo en de Taiwanees Tsai, want pas in de zevende slagbeurt kwamen de Aziaten voor het eerst tot scoren. Robert Eenhoorn sloeg in de zevende inning de enige Nederlandse honkslag. Vandaag treft Nederland de Italiaanse ploeg, die eveneens vijfmaal onderuit ging en gisteren tegen een ruime 2-14 nederlaag in zeven innings aanliep tegen Cuba. Het organiserende Australië moest na vier opeenvolgende overwinningen ook een verliespartij slikken. Japan bleek met 1-6 te sterk.

In Sydney is zowel de pitching als de verdediging van het Nederlands team goed verzorgd, maar blijven de aanvallende resultaten onder de maat. De Nederlandse slagmensen bereikten wel de honken, maar de Taiwanese verdediging maakte scoringskansen onmiddellijk weer ongedaan. De Aziaten openden de score in de zevende inning en brachten in de negende slagbeurt de eindstand op 0-2.

Het nationale honkbalteam, waarin vier basisspelers ontbreken, kan in Australië aanvallend geen vuist maken. Afgelopen zomer speelde het team wel op volle sterkte en won overtuigend het World Port Tournament. Een paar weken later kwalificeerde de ploeg zich niet alleen voor de Olympische Spelen van volgend jaar, maar overheerste ook op het Europees kampioenschap in Italië waar de titel werd gepakt.

Uitslagen: Verenigde Staten - Zuid-Korea 2-1, Cuba - Italië 14-2, Japan - Australië 6-1.

Stand: 1. Australië, Cuba, Verenigde Staten 5-8, 4. Japan, Taiwan 5-6, 6. Zuid-Korea 5-4, 7. Nederland, Italië 5-0.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.