Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Preses Willem II haalt uit
naar "League der patsers"

TILBURG, donderdag

"Mooi was die tijd," zong Corrie Konings en héél Willem II dacht gisteravond hetzelfde. Speciaal preses Jan Vullings van de 'Tricolores' zal geen nacht wakker liggen van de Champions League. Goed, zijn club verdiende even het lieve sommetje van 10 miljoen gulden aan het debuut in Europa's elite-afdeling, maar Vullings heeft geen goed woord over voor het bal der miljonairs. Aan de vooravond van het laatste groepsoptreden van zijn club tegen Bordeaux (0-0) hing de hoogst verantwoordelijke baas van Willem II de vuile was buiten in de plaatselijke krant. Tijdens een lichte lunch noemde hij, vrij vertaald, de Champions League een patserig gedoe. "De rijke clubs," zo vertelde hij, "kunnen wedstrijden ritselen."

In het laatste optreden in de Champions League vecht Raymond Victoria, netzoals heel Willem II, voor iedere meter. De 0-0 tegen Bordeaux was een opsteker. Een waardig afscheid.

FOTO: MATTY VAN WIJNBERGEN

"Arbiters worden omgekocht en straks spelen we vijf tegen vijf met grotere doelen. En dat alles in dienst van de televisie en de Champions League," vervolgde Vullings, die dan ook blij is dat al het patserige gedoe, zoals hij dat noemde, achter de rug is.

Boude uitspraken natuurlijk. De uitlatingen zullen hem niet door de UEFA in dank worden afgenomen. Als Erik Gerets al op een sanctie kan rekenen van de Europese voetbalbond omdat hij zijn handen niet van Lothar Matthäus kon afhouden, dan kan Vullings zelf wel invullen op wat voor sanctie hij kan rekenen.

De spierballentaal werd gisteravond ook op het veld niet in daden omgezet door Co Adriaanse cs. De door menige topclub begeerde coach wenste met ere in de kampioenenafdeling te sneuvelen. Net zo verrassend als hij zich met Willem II voor dit toernooi wist te plaatsen, zo wilde hij ook Bordeaux dat evenals Sparta Praag zich reeds van de volgende ronde had verzekerd, een rad voor ogen draaien.

B-keus

Maar Adriaanse trof het niet. Bordeaux kwam met een soort B-keus. Zo hadden de Fransen aanvoerder en spits Laslandes niet eens nodig en zat een andere coryfee, Pavon, op de bank. De vroegere club van Wim Kieft, Richard Witschge, Stanley Menzo en Kiki Musampa, durfde het zelfs aan om de derde (!) doelman op te stellen. Adriaanse kennende had hij liever tegen een volledig en strijdbaar Bordeaux gespeeld. De Fransen opereerden vrijblijvend en lieten duidelijk merken dat de geest uit de fles is.

Ook bij Willem II is zo langzamerhand de pijp leeg na de soort ploegendienst in de gewraakte Champions League. Was plaatsing al een wereldprestatie, evenaring zou werkelijk in de catagorie van de Nobelprijs vallen. De Tilburgers kregen wel wat kansen op de winstpremie van 350.000 euro's, maar ook met het tweede garnituur hield Bordeaux het hoofd bijzonder koel. Sterker, de lat boven Jimmy van Fessem voorkwam iets na het begin van de troosteloze eerste helft zelfs een vijfde nederlaag voor de Tilburgers in deze groep G.

Dus was het wachten op Adil Ramzy, de Marokkaan die lang uit de roulatie is geweest maar van Adriaanse toch weer een kwartier aan het grote werk mocht ruiken. Maar nogmaals, van het beloofde spektakel (Adriaanse: "We zullen het publiek met attractief voetbal vermaken") kwam totaal niets terecht. Zijn ploeg ging toch met ere (2 uit 6) uit het toernooi, dankzij onder meer een punt bij Spartak Moskou. Een waardig afscheid.

Willem II-Bordeaux 0-0.Scheidsrechter: Radoman (Joe). Toeschouwers: 13.000. Gele kaart:. Schenning (Willem II), Micoud, Alicarte (Bordeaux).

Willem II:Van Fessem; Prommayon, Gentile, Galasek en Schenning (90. Hill); Jaliens, Victoria (87. Valk) en Landzaat (76. Ramzi); Ceesay, Sanou en Sjoekov.

Bordeaux:Richert; Jenmali, Afanou, Alicarte en Bonnissel; Battles (68. Feindouno), Rouvi e re, Martins (83. Grenet), Diabat e en Micoud; Wiltord.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.