Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


donderdag
4 november 1999

 


[NWI Officiele huizenkrant]
[Prive Roddelbox]

Kinkladze: "Nooit
meer Nederland"

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, donderdag

"Nederland en Ajax zijn niet goed voor je gezondheid." Zo trapte Georgi Kinkladze gisteren af toen hij werd gepresenteerd bij Derby County. "Heeft niets te maken met mijn vermeende overgewicht, maar met m'n zwartste voetbaldagen uit m'n carrière bij Ajax." De Georgiër zei in de Daily Mail overigens niets tegen Nederland te hebben. "Maar voetballen met m'n vrienden tijdens m'n vakantie bezorgde me meer plezier dan bij Ajax."

Kinkladze stak niet bepaald de hand in eigen boezem. "Ik heb geen kans gehad van Morten Olsen en Jan Wouters. Iemand die je voor 15 miljoen koopt, moet je laten spelen", aldus Kinkladze, die slechts twaalf maal in actie kwam. "Als ik had geweten dat Jari Litmanen zou blijven, had ik trouwens nooit voor Ajax gekozen."

Overigens heeft Kinkladze nog geen werkvergunning in Engeland en komt hij daarvoor reglementair gezien ook niet in aanmerking. "Toch keer ik niet terug bij Ajax waar ik buiten het sportieve vlak overigens normaal en goed ben behandeld." Bevalt Kinkladze dan kan Derby County hem voor ruim 6.5 miljoen overnemen van Ajax. "Ik ben zo fit als een hoentje na een jaar alleen maar getraind te hebben. Ik mis vanzelfsprekend wedstrijdritme. Ik denk twee tot drie maanden nodig te hebben om weer de Georgi Kinkladze te zijn die iedereen kende van Manchester City."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.