Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[Tele2]
[Belastingdienst]
[BOL]
[V & L informatica]
[NWI Officiele huizenkrant]

Winst Dow valt tegen

NEW YORK, donderdag

Ondanks forse omzetten wist de Dow Jones index niet veel te winnen. Wel lag de Nasdaq weer als een dijk en die sloot dan ook 46,88 punten hoger op 3028,51, een nieuw record. In trek waren de pharma-aandelen maar de banken waren iets zwakker. De Dow Jones index sloot op 10.609,06, wat een winstje van 27,22 betekende.

Wall Street begon vriendelijk en de Dow steeg 65 punten toen de obligaties wat aantrokken. Bekend werd dat er voor $25 miljard aan staatspapier geveild gaat worden en dat was minder dan de $27 miljard waarop gerekend was. Maar tegen het einde van de handelsdag daalden de obligaties weer en gingen ook de aandelenkoersen wat omlaag.

Het ministerie van Handel maakte bekend dat de fabrieksorders over september 0,9% lager dan in de maand augustus, toen nog een stijging van 1,3% werd genoteerd. Ook de 'index of leading indicators' een maatstaf voor de economische ontwikkeling in de VS die door het onderzoeksinstituut Conference Board wordt berekend, daalde licht. Het maakte allemaal weinig indruk.

De pharma-aandelen lagen er allen bijzonder goed bij als gevolg van de aangekondigde mammoetfusie tussen American Home Products en Warner-Lambert. Het gaat om een fusie waarmee een bedrag van $65 miljard is gemoeid, een record in de pharma-sector. Aandelen American Home Products werden $5 3/8 duurder op $55¾, Warner-Lambert steeg $5 5/8 naar $83¾. Eli Lilly werd drie dollar duurder, Schering Plough ruim twee dollar.

JP Morgan kwam dinsdag met de voorspelling dat de FED de rente voor juni 2000 nog drie keer zal verhogen. De koers van JP Morgan ging hierop bijna drie dollar omlaag maar ook Chase Manhattan, Citigroup en Bank of America moesten een dollar terug.

Knaleffecten waren er op de Nasdaq. Commerce One steeg $47 naar $254 omdat het bedrijf General Motors gaat helpen met verkoop via internet. Qualcomm trok bijna $36 aan naar $260 omdat de kwartaalresultaten verviervoudigd bleken. Ook kondigde het bedrijf een splitsing van de aandelen aan in de verhouding vier op een.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.