Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsLink
NieuwsFocus
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 
 

donderdag
4 november 1999
 

[V & L informatica]
[Belastingdienst]
[BOL]
[Tele2]
[NWI Officiele huizenkrant]

Palingrokerij eist
verbod op staking

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL, donderdag

De directie van zalm- en palingrokerij Van Wijnen in Krimpen aan den IJssel wil dat de rechter een staking in het bedrijf verbiedt. Enkele tientallen medewerkers hebben gisteren het werk voor onbepaalde tijd neergelegd. Het kortgeding dient vanochtend bij de rechtbank in Rotterdam.

Het personeel staakt omdat de directie loonafspraken heeft gemaakt met de ondernemingsraad terwijl de vakbondsonderhandelaar op vakantie was. FNV-Bondgenoten is al enige tijd met de directie van Van Wijnen in overleg over een cao, maar zonder resultaat. Bij het bedrijf werken ongeveer 120 mensen, onder wie volgens de vakbond relatief veel uitzendkrachten en parttimers.

Volgens FNV-onderhandelaar L. Vermaat heersen bij de paling- en zalmrokerij "bijna vooroorlogse toestanden.""De laatste dagen voor de staking zijn personeelsleden bij de directie geroepen en werden ze gewaarschuwd vooral geen actie te voeren. Anders zou hun contract of loopbaan in het geding komen."

De vakbondsman vindt dat de loonstijging al jarenlang fors onder de maat is. Bovendien zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Van Wijnen onvoldoende. De nu uitgeroepen staking is voor onbepaalde tijd.

Een woordvoerder van de directie van Van Wijnen zegt niets van de acties te begrijpen. "Wat een commotie. We hebben hier prima arbeidsvoorwaarden."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.